O victorie de etapă – la cald despre rezultatele de la europarlamentare

Duminica, 26 Mai 2019 | Politica | 2 comentarii

Victoria de astăzi este uriașă la nivel național și sper ca pe Bacău să avem cifre și procente asemănătoare, în ciuda prezenței la vot scăzute pe județ (43,19%) și chiar și pe municipiu (44,35%). Totuși, să nu ne lăsăm furați de peisaj!

A vorbi în această seară despre guverne schimbate, alegeri anticipate și candidaturi paralele la prezidențiale este nu doar prematur, ci și greșit. Trebuie să o spunem, a fost un uriaș vot anti-PSDragnea, deci rezultatul nu prezice mare lucru nici pentru alegerile din toamnă, nici pentru localele din 2020.

Totuși, implicarea din ce în ce mai mare a societății, care oriunde începe cu votul, este clară, iar asta o putem simți încă din 2015-2016 în primul rând la nivel local, într-o comunitate băcăuană care cândva era dominată de armata roșie. Iar pentru asta nu pot fi decât fericit pe moment și foarte încrezător în ceea urmează în următorul an.

Cred că prioritatea numărul 1 a forțelor (încă) opozante ar trebui să fie revenirea la două tururi pentru alegerea primarilor. Baza politicii e comunitatea locală, cartierul, așa că dacă vrem o schimbare politică masivă avem nevoie de oameni competenți în primul rând în localitățile noastre din toate colțurile țării! Și cât mai multă libertate politică!

Eu am #votat pentru o reprezentare cu onestitate și bună credință a României în Parlamentul European, dar și cu gândul că mafioții locali vor obține un scor cât mai mic la aceste alegeri!

cristian ghinghes vot alegeri europarlamentare

2 comentarii la “O victorie de etapă – la cald despre rezultatele de la europarlamentare”

  1. Joan 27 Mai 2019 at 00:27 Permalink

    nici un rezultat pentru Bacau pana acum?


Lasa un comentariu