Video: Manifestanţi paşnici pentru Roşia Montană, reţinuţi cu brutalitate de jandarmerie

Miercuri, 9 Noiembrie 2011 | stiri, Video | 7 comentarii

Aseară, 5 participanţi la protestul paşnic Occupy TVR (Televiziunea Română) au fost reţinuţi abuziv de către Jandarmeria Română. Ocuppy TVR este un protest ce aparţine mai multor organizaţii ecologiste ce militează împotriva proiectului Roşia Montană.

În imagini putem vedea cum Lavinia Andrei, preşedintele Fundaţiei Terra Mileniul III, este bagată în dubă şi dusă la secţie pe motivul tulburării liniştii publice. Imaginile sunt înregistrate în faţă sediului TVR.

Poate doriţi să citiţi cum m-a făcut RMGC să îmi muşc limba.

7 comentarii la “Video: Manifestanţi paşnici pentru Roşia Montană, reţinuţi cu brutalitate de jandarmerie”

 1. Calin 9 Noiembrie 2011 at 17:53 Permalink

  O fi fost protest pasnic, dar totusi nu a fost un protest anuntat, de aceea au venit jandarmii. Adunarile publice trebuie anuntate, altfel pot sa primeasca amenda. Chiar nu le era greu sa faca un protest legal, dar asa se pot martiriza pe gratis. Cred ca aspectul asta este foarte important de prezentat pentru a ne crea o imagine corecta asupra situatiei.

 2. Nicoleta 9 Noiembrie 2011 at 17:54 Permalink

  Asa le trebuie, nu sunt capabili de nimic, doar proteste stiu sa faca , care nu ajuta pe nimeni cu nimic!!! In loc sa mearga la Rosia Montana sa-i ajute pe oamenii de acolo, pentru ca ei chiar au nevoie si de cel mai mic ajutor!!

 3. Mihai 9 Noiembrie 2011 at 17:59 Permalink

  Pai doar 5 protestatari au fost??? Vai cat de jalnic!!! Se vede ca oamenii au inceput sa realizeze ca nu cu proteste si petitii se salveaza Rosia Montana, ci prin proiectul de la RMGC!!

  • Kristofer 9 Noiembrie 2011 at 18:01 Permalink

   5 oameni au fost ridicati de catre jandarmerie. La protest au participat mai multi.

 4. alinux 9 Noiembrie 2011 at 18:47 Permalink

  Nicoleta, nu ne spui tu cum ar putea fi oamenii de la Rosia Montana ajutati altfel? Si de unde sti ca participantii la protest nu au fost la Rosia Montana? Ai senzatia ca activistii stiu sa faca doar proteste? De ani buni ONG-urile tin piept acestui proiect prin toate mijloacele pe care le au la dispozitie.Vorbesti in necunostinta de cauza.

 5. Avocatul Vertical 10 Noiembrie 2011 at 01:39 Permalink

  Mânca-i-ar mama pe ei de postaci, ce cuminți si silitori sunt.

  Ia luați de-aici, postaci:
  Legea 60/1991 “Nu trebuie declarate, in prealabil, adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale ori care se desfasoara in incinta sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de …interes public sau privat”

  Conform legii, jandarmii au gresit, pentru ca au folosit forta fara sa aiba justificare legala.

  Am fost multi si uniti. Si vom fi din ce in ce mai multi. Dati-va demisia, postacilor, cautati-va alt job, ca RMGC da faliment in curand…

 6. aHUIBAN 13 Noiembrie 2011 at 01:21 Permalink

  Hmm… s-a gresit de ambele parti, mai mult din partea manifestantilor a caror actiune a fost ilegala!

  Daca eu si prietenii mei merg in centrul orasului si ocup trotuarul cantand si dansand, vin jandarmii si ma aresteaza – ca asa e legea.

  Poate jandarmii ar fi trebuit sa insiste mai mult ca sa ii disperseze si sa ii trimita acasa dar si civilii trebuie sa inteleaga ca sunt reguli. Chiar daca politia iti face o nedreptate atunci cand actioneaza, nu ai voie sa te impotrivesti – te lasi arestat dupa care dai in judecata institutia. Cum ar fi daca oricine ar lua la intrebari politia pentru actiunile lor?

  Imi place in US, UK si Germania cum politia isi face treaba cu fermitate. Te roaga, te someaza, te roaga, te someaza si apoi te pune la pamant – lucru pentru care primesti si o pedeapsa.


Lasa un comentariu