Viziteu calcă pe urmele lui Necula… acum și cu Zilele Bacăului

Multe lucruri sunt asemănătoare dacă e să ne uităm la mandatul de primar al lui Cosmin Necula și cel al lui Lucian Stanciu Viziteu. Amândoi au promis audit când ajung în primărie și nu l-au mai făcut. Amândoi parcă tânjesc continuu să satisfacă interesele celor puternici și să le dea pe tavă terenuri, contracte și bani probabil cu impresia că asta le va aduce un nou mandat.

Amândoi aruncă pe străzile principale o „ojă” de asfalt cu iz electoral care e varză la a doua iarnă. Amândoi parcă sunt orbiți de anumite elemente sau persoane care parcă îi fac să nu vadă putregaiul de la serviciul care se ocupă cu urmărirea petițiilor cetățenilor (celebrul rezolvat ca „favorabil”). Amândoi au avut o problemă cu faptul că mereu am fost de partea legii, arătând și verbalizând asta în Consiliul Local.

Zilele acestea, primarul Stanciu-Viziteu calcă pe urmele lui Cosmin Necula și în ceea ce privește festivalul Zilele Bacăului. Să ne amintim, era 2019 și al treilea an de mandat al fostului primar când a anunțat că Zilele Bacăului nu se mai țin, propunând în schimb un „concert regal al toamnei” care în cele din urmă nu a mai avut loc.

Acum este 2023, al treilea an de mandat al lui Viziteu, și de la sine putere decide să anuleze Zilele Bacăului din motive aberante: că cică nu ar fi loc în centrul orașului, unde se desfășoară lucrări. Dar tot el autorizează un „festival al toamnei” privat care se desfășoară pe domeniul public, adică în parcarea din fața Hotelului Moldova. Repet: în parcare, pe domeniul public. În parcare! În mijlocul orașului, din nou bâlci, pentru cel de-al treilea an la rând.

Asta după ce în 2021 a avut tentativa de a transforma Zilele Bacăului în „Oktoberfest moldovenesc”, iar în 2022 le-a mutat în cel de-al treilea weekend din octombrie, la 10 zile după atestarea documentară a orașului. De parcă undeva, cumva trebuie să pună un moț ca să le spună tuturor că avem de-a face cu o exclusivitate, că e ceva istoric pentru oraș. Iar acum îl amână pentru decembrie, făcând loc unui bâlci organizat de un privat pe domeniul public, în parcare, în mijlocul orașului. Ce ne oprește să organizăm manifestări publice la Insula de Agrement? Vreo combinație tacită cu vreo firmă care pare că are exclusivitate pe evenimentele de la insulă?

Să mai spun și că dacă primarul mi-ar fi dat atribuții în acest sens, m-aș fi ocupat de organizarea unor zile ale orașului cum băcăuanii așteaptă: cu manifestări culturale, sportive și educaționale. O spun și o spun cu mâhnire, căci văd posibilități și oportunități la tot pasul. Poate anul viitor! 🙂

Oricum, în ritmul ăsta asemănările nu se vor opri aici.
2019: Zilele Bacăului anulate, primar trimis în judecată;
2020: se schimbă primarul.
2023: Zilele Bacăului anulate…
2024: …

2 thoughts on “Viziteu calcă pe urmele lui Necula… acum și cu Zilele Bacăului

  1. baietii de la cabinet + maestrul balciurilor de la Patrascanu juiseaza de fericire, dar intrebarea e cu ce il au la mana pe (i)edil de tot le ies pasentele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *