“Vrem sa muncim”, azi, la Rosia Montana

Luni, 29 August 2011 | Pareri personale, stiri | 9 comentarii

Una dintre principalele cauze pentru care tara noastra este bagata in materie maro si urat mirositoare pana la brau este lenea. Avem 8 milioane de asistati social si doar 4 milioane de salariati si intreprinzatori care duc in spate intregul aparat de stat si totodata pensionarii, elevii, bugetarii, sistemul medical, etc. Astazi am auzit la Rosia Montana “vrem sa muncim”. Sute de localnici strigau asta la venirea lui Traian Basescu in localitate.

Presedintele a facut o treaba curajoasa, zic eu, fara sa credeti ca “m-am dat” cu puterea. A dat unda verde proiectului Rosia Montana, in ciuda mesajelor negative ce vin din partea a zeci de ONG-uri care nu sunt de acord cu proiectul. Oamenii aia vor sa munceasca si sunt opriti de o serie de aprobari banale ce sunt sustinute de aceste ONG-uri.

Voi ce parere aveti despre proiectul Rosia Montana? Optati pentru exploatarea miniera, crearea locurilor de munca si dezvoltarea zonei sau alegeti stoparea proiectului si ingroparea economica si sociala a locuitorilor din zona?

 

9 comentarii la ““Vrem sa muncim”, azi, la Rosia Montana”

 1. ContraSENS 29 August 2011 at 17:12 Permalink

  Cristi, aveam o parere mai buna despre tine.

  • Kristofer 29 August 2011 at 17:20 Permalink

   Esti subiectiv, Razvane, ca e vorba despre Traian Basescu. Gandeste-o putin prin prisma oamenilor de acolo.

 2. ContraSENS 29 August 2011 at 17:57 Permalink

  Ma refer la ceea ce spui tu despre cei 8 mil de “asistati”. I-ai numarat tu si stii ca-s 8 milioane? Te-ai gandit ca in aia 8 mil. de asistati te numeri si tu pentru simplul fapt ca iei o alocatie? Te-ai gandit ca cifrele-s false pentru ca-i numara pe copii, ce cei care iau ajutor sezonier de caldura, pe cei care iau ajutor de somaj (pentru care au contribuit pe vremea cand aveau de munca)?

  Cat despre Rosia Montana, eu atat vreau sa ai ocazia sa vizitezi peste 20 de ani iazurile cu cianura.

 3. stefan 29 August 2011 at 18:03 Permalink

  Bine zis , pentru cresterea zonei, le dai 2 paini si tot satu tace. Restu banilor vor fi furati cu siguranta atata timp cat un taran cu burta plina de Noroc si mici ne conduce tara. Asa presedinte, asa popor.

  Parearea mea e ca va fi un fail total, financiar cat si ecologic.

 4. bnd 30 August 2011 at 01:08 Permalink

  Din cat aur s-ar extrage, Romania ar lua doar vreo 3%, restul iau canadienii.Asa de prost e facut contractul.Nu mai bine mai asteptam cativa ani, poate prindem un contract mai bun, decat sa ne dam si aurul la straini?De parca nu am fi pierdut destule bogatii ale tarii.

 5. Costel 30 August 2011 at 12:46 Permalink

  Cei ce erau asa de vajnici luptatori ai muncii se vedea de la o posta ca erau organizati pentru asta! Cat de simplu este pentru Compania Gold Res. sa ii motiveze pentru diversiune si imagine manipulata! Sunt lucruri care au ramas de pe vremea mineriadelor! Ar fi bine sa vezi mai bine situatia omaneilor care nu vor sa cedeze casa , pamantul lor si accepta daca e sa moara acolo decat sa fie furati ei si jefuita inca odata tara , acum cu ordin si interes basescian!

 6. Heissenberg 3 Septembrie 2011 at 23:52 Permalink
 7. Andreea 15 Septembrie 2011 at 17:35 Permalink

  Una dintre principalele cauze pentru care tara noastra este bagata in materie maro si urat mirositoare pana la brau este lipsa de caracter.

  Daca un tanar este ambitios, asa cum esti tu, ar trebui sa filtreze putin mijloacele prin care isi atinge ambitiile.
  Afilierea cu RMGC iti aduce prejudicii de imagine pe termen lung, pe care nu le vei putea spala usor – daca alegi o cariera politica mai ales (avand in vedere ca toata Romania considera ca RMGC trebuie sa plece, gandeste-te cum le-ai explica tu alegatorilor de ce ai avut pozitia asta.)

  Crede-ma, nu se merita. Nici banii, nici relatiile si nici avantajele de moment.

  A, si daca esti cumva sincer in afirmatiile tale, atunci ar fi bine de stiut ca locurile de munca pe care le vehiculeaza populist Basescu si RMGC sunt mult prea putine si mult prea prost platite si pe termen mult prea scurt ca sa justifice un contract atat de prost pentru Romania.

  Gandeste-te doar ca tu, ca si contribuabil, ai putea ajunge sa platesti pentru oalele sparte de Guvernul actual si de RMGC.


Lasa un comentariu