Din postura de watchdog voi monitoriza fondurile destinate tinerilor în județul Bacău

Preocuparea mea pentru zona de tineret și pentru felul în care sunt cheltuiți banii publici trece într-o nouă etapă deoarece am avut bucuria să primesc zilele trecute de la CTR (Consiliul Tineretului din România) vestea că am fost desemnat ca monitor (watchdog) al modului în care sunt distribuite și cheltuite fondurile destinate tinerilor de către autoritățile locale în județul Bacău.

Astfel, voi pune umărul la creșterea transparenței și încurajarea bunei guvernări în ceea ce privește fondurile publice pentru tineri, voi monitoriza timp de 6 luni distribuirea și cheltuirea banilor publici destinați tinerilor pe tot teritoriul județului și voi încerca să fac cunoscute informațiile acumulate către cât mai multe persoane. Vor fi consultări publice cu autoritățile pe de o parte și cu ONG-urile de tineret pe de altă parte, solicitări de informații publice, rapoarte și, de ce nu, dacă este cazul, exemple de bună practică.

watchdog primarie cj

Proiectul „Tineri pentru democrație: transparență și bună guvernare în alocarea și gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale” (prescurtat Tineri pentru Democrație) este organizat de Consiliul Tineretului din România (CTR) în parteneriat cu Centrul pentru Politici Educaționale (CPE) și Societatea Academică din România (SAR) și este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru a preveni orice discuție în sensul acesta, munca pe care o voi depune este 100% voluntară, deci neremunerată. Mă implic pentru că vreau ca autoritățile locale să dea mai multă atenție tinerilor din Bacău, din ce în ce mai puțini de la an la an din cauza lipsei de oportunități.

Nu voi fi singurul watchdog din țară. În alte 10 județe din țară vor exista monitori pentru fondurile destinate tinerilor: București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava, Brașov, Galați, Sibiu, Baia-Mare, Constanța. Din câte știu, watchdog pe Constanța va fi partenerul meu de isprăvi civice în zona educațională și de tineret Alexandru Bajdechi.

tineri pentru democratie

2 thoughts on “Din postura de watchdog voi monitoriza fondurile destinate tinerilor în județul Bacău

  1. poate te uiti putin si la destinatia fondului scolii colectat abuziv prin scolile/liceele din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *