Luni, 12 Ianuarie 2015 | internet | 3 comentarii
Standout, agenţia de marketing şi comunicare pe bloguri şi reţele sociale care gestionează din punct de vedere publicitar o reţea de peste 200 de bloguri româneşti, printre care şi acesta de faţă, a anunţat azi rezultatele Studiului de audienţă al blogurilor româneşti (SABR 2015). Desfăşurat la finalul anului trecut pe un număr de 56 de bloguri reprezentând 12 categorii tematice, studiul a fost alcătuit pe baza răspunsurilor oferite de 8.804 de cititori. Deci vorbim de o statistică destul de exactă şi reprezentativă pentru comportamentul cititorilor de bloguri din România. Câteva cifre: Alte detalii şi statistici găsiţi pe site-ul Standout. La prima citire a acestor cifre, e natural ca orice blogger să simtă nevoia să se bată cu pumnii în piept, pe bună dreptate, că e influent şi că ceea ce scrie are impact şi că îi face pe cititori să acţioneze într-un anumit sens. Foarte bine, căci şi pe mine mă încearcă sentimentul asta. Totuşi, mai simt ceva: responsabilitate. Dacă 3/4 persoane care mă citesc chiar iau în serios ce văd pe aici, în sensul că dau crezare lucrurilor pe care le scriu, mă simt obligat ca ceea ce scriu să fie corect. S-a format în societate o impresie greşită, zic eu, despre bloggeri, cum că datul cu părerea e obiectul lor principal de activitate. Da, poate că ne dăm cu părerea, însă eu, unul, o fac pe baza unor informaţii clare şi verificate pe care adesea eu le procur. Ţin ca în fiecare articol să aduc informaţii noi, conţinut nou. Argumentele sunt obligatorii. N-am să zic niciodată despre o persoană sau despre o organizaţie, comercială sau nu, că e tâmpită fără să ofer argumente şi, desigur, drept la replică. În plus, trebuie ştiut faptul bloggerii au proiecte şi iniţiative în diverse domenii de activitate. Ceea ce tocmai am afirmat e cu atât mai valabil având în vedere că eu nu fac un blogging de produs, urmărind să mă plimb şi să atrag cât mai multe campanii publicitare, ci practic jurnalismul cetăţenesc, încercând să repar sau cel puţin să arăt cu degetul probleme din societate. Desigur, nu ezit să promovez sau critic produse/servicii atunci când am ceva punctual de spus, căci fără ele viaţa noastră e pustiu. A scris şi Marius Sescu despre studiu.
Search
Articole Recente
- Ziua Culturii Naționale la Teatrul Municipal Bacovia și cele 4 momente ce merită remarcate
- Reparații curente la iluminatul public din Bacău
- Ședința Consiliului Local Bacău din 11 ianuarie 2021 (rezumatul proiectelor)
- Burse pentru peste 10 mii de elevi care învață în municipiul Bacău
- Toată comunitatea trebuie să aibă un cuvânt de spus în privința directorilor de școli, nu doar profesorii
Comentarii recente
- Q on Reparații curente la iluminatul public din Bacău
- Kristofer on 2021. Play!
- Petcu Constantin on 2021. Play!
- Stan on Transparență totală: absolut toate contractele și cheltuielile vor fi publicate pe site-ul Primăriei Bacău
- Kristofer on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
- Iorga stefania alexandea on Transparență totală: absolut toate contractele și cheltuielile vor fi publicate pe site-ul Primăriei Bacău
- Stan on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
- Kristofer on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
- stan on Ședința Consiliului Local Bacău din 18 decembrie 2020 (rezumatul proiectelor)
- Diegis on Istorie Radio Deea
E normal si de inteles ca o agentie care se ocupa cu publicitatea pe bloguri sa ofere cifrele astea. Tocmai asta ma face sa le pun la indoiala. Algoritmi, ceva, detalii?
Am văzut că Marius a dat cifre şi pentru blogul său, ca şi caz particular.
Le vei da şi tu?