Ce ne dorim în zona Stadionului Municipal: sport și verde sau blocuri gri?

Niște coincidențe tot mai interesante ar trebui să înceapă să ne dea de gândit în ceea ce privește planurile și intențiile pe care unii le au cu Stadionul Municipal și mai ales cu terenurile valoroase din jurul acestuia.

1. În ziarul de propagandă „Bacăul contează” pe care ocupantul scaunului de primar l-a semnat și îl distribuie zilele acestea prin oraș, vedem în ilustrația în care ni se promite reabilitarea Stadionului Municipal (oare pentru a câta oară?) niște frumoase blocuri care ar urma să răsară fix pe terenurile de sport.

2. Luna trecută, administratorul public ne-a spus că actualul stadion trebuie dărâmat, avansându-se incluzând posibilitatea ca orientarea stadionului să fie schimbată cu 90% (deci cumva pe terenurile private din vecinătate).

3. În aprilie, Primăria Bacău a eliberat un aviz de oportunitate pentru elaborarea unui PUZ pentru un ansamblu imobiliar P+14E care ar urma să fie ridicat de un privat lângă Sala Sporturilor, pe un teren care în PUG are funcțiunea de spațiu verde.

4. În instanță a fost lansată o sarabandă de procese astfel încât terenurile verzi din toată zona Cascada-stadion să devină construibile și mi se relatează că municipalitatea, ca parte pârâtă în proces, nu s-ar omorî prea tare să se apere.

Sper ca la capătul acestui lanț de coincidențe politico-juridico-imobiliare să nu ne trezim că zona verde-sportivă din mijlocul Bacăului va deveni una gri. Depinde și de deciziile din Consiliului Local, dar și de noi, toți ceilalți băcăuani.

Din punctul meu de vedere, Bacăul are nevoie nu de o navă spațială care să coste zeci de milioane de euro și pe care clar nu ne-o permitem, ci de un stadion comunitar, de dimensiuni mici, dar cu un parc olimpic bine pus la punct în vecinătate, conectat cu Parcul Cancicov și cu zona universitară din apropiere.

Așadar, vă întreb pe voi, că poate am înțeles eu greșit: ce vrea să ne transmită dl. Stanciu-Viziteu cu această machetă ce cuprinde aceste blocuri „proiectate” fix pe terenurile de sport din spatele stadionului?

macheta stadion viziteu ziar 2022

sursă foto: ziarul Bacăul Contează – iulie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *