F-16 speranțe

Unul dintre cele mai importante contracte de care ar putea sa beneficieze economia Bacaului in urmatoarea perioada este asamblarea si restaurarea avioanelor de vanatoare F-16 pe care Armata Romana urmeaza sa le achizioneze de la americani.

Prin birourile de la Aerostar se vorbeste saptamanal de avioanele F-16. Chiar daca achizitia aparatelor de zbor este momentan o incertitudine la nivel oficial, cred ca avem toate motivele sa speram ca flota Aviatiei Romane va primi un refresh. Batranele MiG-21 au ajuns sa zboare precum pensionarii de 80 de ani care incearca sa isi varuiasca locuinta, iar standardele NATO ne obliga sa le schimbam.

Ce-i drept, tari precum Turcia isi cumpara si isi rasfata armata cu cel mai sexy aparat de zbor. Asa am numit mereu Raptor-urile F-22. Sunt niste bijuterii care necesita o cheltuiala de zeci de milioane de dolari numai pentru instruirea pilotilor. Noi nu ne permitem ultima tehnologie, insa F-16 este pentru noi mai mult decat suficient. Abia astept sa le vad pe cerul Bacaului.

Inceperea lucrarilor de modernizare la Aeroportul International „George Enescu” si investitia de 18 milioane de dolari a gigantului Lockheed Martin in centrul de excelenta de la Universitatea „Vasile Alecsandri” sunt principalele lucruri care ma fac sa cred ca vom avea avioane F-16 in uzina de la Bacau.

One thought on “F-16 speranțe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *