Cine este Liviu Miroșeanu, noul prefect al județului Bacău. Să-i urăm succes, fără să îl urmărească trecutul!

Miercuri, 11 Decembrie 2019 | Bacau, stiri | Comenteaza

Liviu Miroșeanu, numit astăzi prefect al jud. Bacăul de Guvernul Orban, este un PD-ist din garda veche, consilier local în anii 2003-2004, pe urmă deputat (2004-2008), mulți ani la rând șef la Cadastru (inclusiv în perioada USL), acum consilier județean din partea PNL.

A sărit în barca liberalilor în 2012, adus de Romeo Stavarache în partid, dar eu tind să cred că și menținerea scaunului directorial de la OCPI l-a motivat să schimbe barca. A fost considerat mulți ani de zile nu doar un apropiat al lui Vasile Nistor, ci și interpus al acestuia dacă e să ne luăm după presa vremii. Și nu doar după presă.

Am făcut o mică cercetare și am observat că a condus Romtran SA de la Roman, companie care nu doar că a avut un istoric plin de datorii la bugetul local, ci și de firmă apropiată de cercul Nistor-Drăgănuță. De exemplu, în societatea lui Miroșeanu figurau doi cenzori interesanți:

– Plopeanu Dumitru: pe care îl vedem și la Ilba Grup, deținută 95% de Dravidan Grup, pe care o împart Vasile Nistor și Constantin Drăgănuța 50%-50%, ca să ne înțelegem);
– Apetroaiei Manole Maricia: pe care o vedem și în Baropet SRL (în care apare și Tudorița Lungu, actualmente vicepreședinte al PNL), dar și în Prodalim (unde îl regăsim pe același Vasile Drăgușanu).

Așadar, o interesantă gardă veche a PD în care îl regăsim pe Liviu Miroșeanu asociat cu oamenii lui Drăgănuță și Nistor.

liviu miroseanuDe asemenea, Liviu Miroșeanu a fost asociat în Agen Prod SRL, firmă subcontractoare la amenajarea unor puncte de frontieră în Botoșani și Galați, dar și care a fost cât pe ce să împuște o finanțare europeană nerambursabilă de 15,2 milioane lei pentru un parc solar fotovoltaic în comuna Plopana. Asta se întâmpla imediat după anul 2010, când Liviu Miroșeanu era director la Cadastru, iar soția sa, Lavinia Gabriela Miroșeanu, lucra fix la Ministerul Mediului, la OI-ul care răspundea de implementarea POS Mediu din fonduri europene. Citind presa de la acea vreme, puteți parcurge povestea interesantului concurs prin care soția și sora au ajuns să lucreze împreună în instituțiile locale subordonate Ministerului Mediu. Coincidență!

De altfel, despre Liviu Miroșeanu se aud numai vorbe bune din zona pesedistă care conduce astăzi OCPI, acolo unde lucrează acesta în timp ce este consilier județean PNL.

Să sperăm, totuși, că acest trecut nu îl va urmări și că va avea un mandat de prefect curat, cu o încărcătură politică redusă la cârma instituțiilor publice deconcentrate și mai ales cu o tutelă administrativă exercitată pe bune asupra tuturor primăriilor din județ, nu doar asupra celor conduse de opozanți, cum am văzut la “buldozerele” și escavatoarele lui Dragoș Benea în ultimii ani. Eu îi urez succes!

Lasa un comentariu