Punem publicitatea stradală în ordine și eliminăm caracterul pestriț de pe unele străzi ale orașului

Marti, 20 Iulie 2021 | Bacau | Comenteaza

Unul dintre motivele pentru care multe dintre străzile orașului Bacău pot fi arătate cu degetul ca find pestrițe este lipsa normelor clare din ultimii ani în ceea ce privește amplasarea mijloacelor publicitare, deci inclusiv a reclamelor colantate și a firmelor amplasate pe clădiri după cum l-a tăiat pe fiecare capul. Ușor-ușor vor deveni istorie!

Nu știu pe voi, dar pe mine mă doare capul când văd fațade ale spațiilor comerciale care sunt îmbrăcate în texte și imagini stridente de jos și până sus. Iar cei care recurg la astfel de metode de promovare, majoritatea neautorizate, poate că nu realizează că într-o mare de texte și imagini nu se mai distinge nimic și că mesajul se pierde.

Prin urmare, la nivelul Primăriei Bacău lucrăm deja la un Regulament privind publicitatea stradală, astăzi având loc prima ședință de lucru pe baza unui draft din 2019 pe care fostul primar l-a băgat în sertar din motive doar de el știute. Din actualul grup de lucru fac parte, pe lângă reprezentanții municipalității, arhitecți desemnați de OAR, respectiv reprezentanți ai Agenției pentru Mediu, ai Poliției Rutiere și ai Direcției Județene pentru Cultură.

Având la bază Legea 185/2013, regulamentul va institui măsuri clare și destul de stricte pentru firmele de pe clădiri, pentru panourile publicitare, a ecranelor și a publicității luminoase, pentru panourile mobile, pentru mobilierul urban ca suport publicitar, pentru bannere și steaguri publicitare, mesh-uri, indicatoare direcționale, pentru publicitatea temporară, afișe, anunțuri, pentru vehicule publicitare și pe mijloacele de transport în comun și, așa cum am spus mai sus, pentru colantarea spațiului vitrat.

Undeva pe la jumătatea lunii august vă vom putea arăta draftul regulamentului, care ulterior va fi lansat în dezbatere publică și care îmi doresc să genereze întâlniri serioase cu toți factorii interesați.

Ne dorim ca activitățile economice să se bucure de expunerea pe care o merită în spațiul public, dar totodată și un oraș frumos, plăcut privirilor locuitorilor și vizitatorilor. Doar prin instituirea de reguli și prin aplicarea cu sfințenție a acestora vom putea da înainte.

vitrine pestrite bacau

Lasa un comentariu