Noua rețea de transport public a fost îmbunătățită – harta traseelor propuse

Mă bucur să vă anunț că Asociația Zonei Metropolitane a luat în seamă cererile noastre și că, în urma consultării publice din ultimele săptămâni și presiunilor publice, a refăcut harta viitoarelor linii de transport public din municipiul Bacău.

Zone și cartiere precum Depoului (Fiald), Prelungirea Bradului, centru (instituțiile de pe str. V. Alecsandri), Tache, Gherăiești (parc și cartier), Aeroport vor conectate la rețea cu linii și stații prevăzute în programul de transport.

De asemenea, față de varianta inițială scoasă în consultare, au fost prelungite și capetele viitoarelor trasee metropolitane, astfel încât autobuzele să ajungă și în localitățile Fântânele, Podiș, Pădureni, Valea Seacă, Buchila, Galbeni, Ruși-Ciutea, Siretu, Radomirești. A dispărut însă comuna Săucești, care pare că s-a retras complet din proiectul de organizare a transportului la nivel metropolitan.

Totuși, atrag atenția asupra a două aspecte pe care le voi semnala în scris primarului și ADIZM, probleme care sper să fie rezolvate până când proiectul programului de transport ajunge pe masa Consiliului Local:

  • 1️⃣ în continuare sunt cartiere și zone din oraș care nu vor fi conectate la rețea: Narciselor (inclusiv Evidența populației), zona industrială (Tolstoi), Stadionului (bazin, Miron Costin), asta fiind o mare problemă de accesibilitate!
  • 2️⃣ frecvența propusă pe multe linii este deloc slabă, oscilând între 60 și chiar 240 de minute, fapt care clar descurajează folosirea transportului public în mod obișnuit.

Noul program de transport public (alături de studiu, regulament și caiet de sarcini) este în dezbatere publică până pe 24 iulie și poate fi parcurs aici.

Harta traseelor propuse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *