Ședința Consiliului Local Bacău din 12 februarie 2024 (rezumatul proiectelor)

Duminica, 11 Februarie 2024 | Bacau | Comenteaza

Mâine, începând cu ora 10:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții este convocată prima ședință a Consiliului Local Bacău din luna februarie, punctul central al întrunirii fiind bugetul local aferent anului 2024, propus de primar fără nicio dezbatere publică.

1. aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției lunare de întreținere a persoanelor vârstnice instituționalizate în Căminul pentru persoane vârstnice pentru anul 2024:
– pentru persoanele independente: 3.560 lei/luna/beneficiar;
– pentru persoanele semidependente: 4.724 lei/luna/beneficiar;
– pentru persoane dependente: 6.900 lei/luna/beneficiar.

Astfel, contribuția lunară propusă ar fi:
– 1400 lei contributie pentru persoanele independente;
– 1500 lei contributie pentru persoanele semidependente;
– 1700 lei contributie pentru persoanele dependente.

2. aprobarea bugetului local pe anul 2024;
– buget consolidat: 1,25 miliarde lei;
– bugetul de venituri: 1,078 miliarde lei;
– buget de cheltuieli: 1,085 miliarde lei;
– cheltuieli de funcționare: 487 milioane lei;
– cheltuieli de dezvoltare: 591 milioane lei;
– credite interne: 31,8 milioane lei;
– credite externe: 10,2 milioane lei;
– bugetul finanțărilor nerambursabile: doar 300.000 lei.

Din păcate, micio dezbatere publică organizată în care primarul să întrebe cetățenii pe ce să cheltuiască banii băcăuanilor. 1,2 miliarde preconizate. Nicio consultare publică pentru a afla cum văd băcăuanii prioritățile de dezvoltare ale orașului. Niciun eveniment în care să explice ce își propune să facă cu fondurile.

Nu așa se face administrație pentru cetățeni, ci incluzându-i în procesul de bugetare! Nu așa se programează cheltuirea a 240 de milioane de euro.

Voi veni cu mai multe detaii despre bugetul final abia după ce se aprobă în urma amendamentelor din Consiliul Local. Sunt multe lucruri de punctat și urmează să fac asta la ședința de mâine.

3. aprobarea dreptului de uz și servitute către Delgaz Grid SA asupra unei suprafețe de teren din str. 9 Mai și Bulevardul Unirii pentru devierea unor rețele electrice în contextul realizării parcării supraetajate;

4. demararea procedurilor legale pentru predarea-preluarea personalului medical din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și a celui din creșele publice în structura Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC);

5. modificarea și completarea HCL 326/2023 privind asocierea cu Filarmonica Mihail Jora în vederea organizării unor evenimente la Teatrul de Vară “Radu Beligan”;

6. asigurarea pazei și protecției obiectivelor și a bunurilor de interes public de către personalul contractual din cadrul Poliției Locale Bacău, astfel:
– noul sediu al Primăriei Bacău – 1 post 24/24h;
– Direcția Publică de Evidență a Persoanelor – 1 post 24/24h și 1 post de 8h de luni până vineri;
– Direcția de Asistență Socială (DAS) – 1 post de 8h de luni până vineri;
– Centrul de Informare Cetățeni – 1 post de 8h de luni până vineri.

7. modificarea și completarea organigramei Spitalului de Pneumoftiziologie ca urmare a preluării creșelor în structura organizatorică.

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Prin urmare, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor, deci vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții.

De altfel, acestea sunt transmise live pe pagina de Facebook a municipiului, dar și pe YouTube.

Lasa un comentariu