Ședința de îndată convocată de primarul Viziteu pentru ascunderea eșecului fondurilor europene, fără cvorum

Miercuri, 29 Noiembrie 2023 | Bacau | Comenteaza

Incredibil ce a încercat să facă astăzi primarul Bacăului la umbra sărbătorilor de Sf. Andrei și de Ziua Națională. A organizat o ședință a Consiliului Local pe care a convocat-o de îndată ca să acopere gaura de zeci de milioane de euro în urma implementării deficitare a proiectelor cu fonduri europene în acești 3 ani de mandat!

O ședință total netransparentă programată din scurt, peste ceea ce stabilisem în urmă cu două zile, în speranța că va avea la limită cvorumul care să îi permită să treacă repede peste eșecul proiectelor nefinalizate sau care vor fi etapizate cu consecințe financiare care depășesc 15 milioane de euro.

Nu i-a ieșit. Astfel, urmează să dezbatem situația fondurilor europene luni, 4 decembrie, așa cum stabilisem deja la ședința ordinară de acum două zile. O încercare de-a dreptul penibilă care spune multe despre felul în care Stanciu-Viziteu vede administrarea unui oraș.

Proiectele propuse pe ordinea de zi prevăd finalizarea în 2024 a tuturor proiectelor implementate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 ce trebuiau realizate până la 31 decembrie 2023, astfel încât municipalitatea nu va atrage circa 15 milioane de euro din acest exercițiu bugetar european.

Proiectele vor fi finalizate cu banii europeni din Programul Operațional Regional 2021-2027 care ar fi putut fi accesați pentru alte investiții locale, dar și cu fonduri de la bugetul local estimate astăzi la valoarea de 7.480.000 lei, pe lângă zecile de milioane ce reprezintă cheltuieli neeligibile, aprobate deja.

Lasa un comentariu