Ce se mai întâmplă cu parcările din Bacău

Vineri, 19 August 2022 | Bacau | Comenteaza

Este o risipă de spațiu public și de resurse să tolerăm la nesfârșit starea actuală în ceea ce privește parcările din municipiul Bacău.

A trecut deja un an de când a fost adoptat noul regulament al parcărilor (HCL 251/2021), iar aplicația Bacovia Parking nu este funcțională. Articolul de astăzi din Ziarul de Bacău merită o lectură: Deși trebuia să fie gata toamna trecută, aplicația pentru închirierea locurilor de parcare rezidențiale este nefuncțională. 

bacovia parking

Vedem cum se parchează în continuare pe spațiul verde în anumite cartiere, cum în zona centrală nu plătești niciun leu dacă îți lași mașina pe stradă cât timp ești la serviciu, iar trotuarele încep să fie și ele acaparate de autovehicule.

Serviciul de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal nu a mai intrat la vot în Consiliul Local, contractele de consultanță pentru niște băieți deștepți în ale parcărilor curg unul după altul, iar un viceprimar cu experiență în domeniul mobilității urbane este ținut fără atribuții.

Am mai spus-o și o repet: degeaba dărâmi garajele și faci niște proiecte izolate de amenajare a parcărilor în anumite zone dacă în punctele de interes municipal nu aplici măsuri de descurajare a mersului cu mașina, astfel încât să faci loc transportului public, bicicliștilor și pietonilor.

Lasa un comentariu