5 lucruri care mă enervează în Parcul Cancicov

Marti, 8 Mai 2012 | Bacau, foto, Pareri personale | 7 comentarii

Am mai spus-o şi o repet: exceptând perioadele pre-electorale, consider că activitatea din ultimii ani a Direcţiei de Salubrizare şi Spaţii Verzi din Primăria Bacău a fost mediocră, ca să nu spun proastă. Oraşul era la un moment dat plin de gunoaie şi de spaţii verzi neîngrijite.

Acum îmi place. Vin alegerile şi totul trebuie să strălucească: trotuare, bănci, copaci, boscheţi, fântâni, borduri, etc. Să sperăm că străzile vor fi spălate zilnic ŞI DUPĂ ALEGERI. Până la alegeri vreau să vă arât cu exactitate ce îmi deranjează retina atunci când dau ture de parc cu bicicleta.

Ca o mică paranteză, fac asta (aka vezi să nu!) la miezul nopţii, ca să nu îi deranjez pe sedentarii care ne trimit pe noi, bicicliştii, la pseudo-pista de la Insulă. Bine că nu ne trimit la Aeroport. Şi acolo avem pistă, nu-i aşa?

Plimbările cu ponei. Progagonistul materialului în care mă întrebam dacă s-a mutat circul în parc este un ponei care miroase şi care are darul de “a se elibera” exact pe aleile din preajma scrânciobelor din parc.

“Ciupercuţele” kitschioase. Felicit pe această cale mintea creaţă care a generat această magnifică idee de a urâţi spaţiile verzi din zona centrală a oraşului. Ăsta este un atentat la frumuseţe.

Mergem mai departe cu debaralele în care se comercializează laxativo-gogoşi şi cauciuco-popcorn. Tâmplăria PVC ieftină şi deloc frumoasă este un bun motiv să te rogi la Dumnezeu. Niciodată nu ştii cum vine furtuna şi îţi vezi baraca în păpuşoiul neîngrijit de Direcţia de Salubrizare. Mai ceva ca în cazul caselor din chirpici.

Tiroliana dintre copaci sau varianta ieftină şi scurtă a sportului promovat de Aventura Parc. O fi fain?

Orăşelul gonflabil care ocupă o întreagă alee.

Aş fi folosit şi cuvântul ţigăneală, însă nu sunt şi nici nu vreau să par rasist.

7 comentarii la “5 lucruri care mă enervează în Parcul Cancicov”

 1. OZN 8 Mai 2012 at 11:25 Permalink

  Sunt total de acord cu tine Cristi, si pe mine ma dezgusta aceste lucruri!

 2. Ioanna 8 Mai 2012 at 11:46 Permalink

  Dupa parerea mea poneiul e o aditie interesanta a parcului, iar faptul ca miroase ar trebui reprosat ingrijitorului, care ar trebui sa stranga dupa el mizeria pe care o lasa animalul (sau sa-l dreseze sa faca la olita :)) ) Parcul oricum e in paragina deoarece inafara de aleile principale e plin de boscheti mirositori, felinare sparte si banci “marcate” de ciori….ca sa nu mai vorbim de incantatoarea simfonie pe care acestea o sustin cand te plimbi agale cu iubita/iubitul prin parc. Meh….treaba ca la romani. Eu cred ca oamenii s-au resemnat deja. Eu una da.

 3. Manolache Alexandru 8 Mai 2012 at 12:08 Permalink

  resemnarea nu este o solutie!

 4. @Silviu 8 Mai 2012 at 14:34 Permalink

  6. Iluminatul DIN PARC – care lasa de torit . Sunt niste alei intunecate . Nu vezi nimic . Cele de pe langa BIBLIOTECA + cainii care mai ies din boscheti :)
  TREBUIE FACUT CEVA NEAPARAT ca SEARA nu poti sa te plimbi decat pe aleea principala , unde te “bucuri“ de acele ciupercute si instalatii de Craciun !!!

 5. JapKa 8 Mai 2012 at 14:37 Permalink

  Tiroliana = Masina de bani

 6. daniel 8 Mai 2012 at 20:26 Permalink

  pietonalul e denivelat,murdar…stalpi sunt ruginiti,in partile mai putin circulate din parc nu e curatenie.

 7. Mihai Costi 10 Mai 2012 at 18:58 Permalink

  “Tiroliana dintre copaci sau varianta ieftină şi scurtă a sportului promovat de Aventura Parc. O fi fain?”
  O fi ea varianta ieftina si scurta, dar a aparut inainte de Aventura Parc …


Lasa un comentariu