Păzea! Cică am făcut “abuz de drept”

Luni, 6 Noiembrie 2017 | Bacau, Initiative personale | Comenteaza

Pe 23 noiembrie, la Tribunalul Bacău, am primul termen în dosarul în care mă judec cu Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) Bacău pentru că ține la secret cheltuielile efectuate din banii băcăuanilor.

Asta pentru că reprezentanții acestei întreprinderi publice nu au vrut să îmi spună pe ce activități și cheltuieli se duce acel capital social de peste 2,5 milioane euro de care dispune încă de la înființare, când primarul Necula a spus că va curge lapte și miere în oraș dacă această jucărie pe bani publici va fi înființată, va primi buget și va fi funcțională.

În întâmpinarea depusă la dosar, SSPM, prin avocatul Ioniță Gabriel cu care a încheiat un contract de 80.000 lei în luna martie a acestui an, face o afirmație care m-a amuzat teribil. Cică abordarea din cererea depusă de mine în baza Legii 544/2001 prin care am cerut acele informații publice “se situează pe tărâmul abuzului de drept, orchestrat doar din rațiuni politice/de imagine (petentul fiind și consilier local aflat în opoziție față de majoritatea autorității deliberative locale, care a hotărât înființarea și susținerea societății de utilități municipale)”.

În Codul Civil, abuzul de drept apare la astfel: niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe.

Și acum vă las aici solicitarea pe care am formulat-o în cerere și pentru a cărei lipsă de răspuns am ajuns să mă judec cu o societate din subordinea Consiliului Local Bacău:

Toate plățile și transferurile bugetare efectuate de societatea dumneavoastră de la înființare și până la data de 28 iulie 2017, cu indicarea destinației exacte și a obiectivului urmărit prin efectuarea acestor cheltuieli, sursa de finanțare, capitolul bugetar aferent, modalitatea de încredințare a contractelor, respectiv persoanele/entitățile către care s-au făcut aceste operațiuni.

Dacă orice cetățean curios, indiferent de calitatea sa (poate fi și președintele țării), depune o cerere în baza Legii 544 și vrea să afle pe ce se duc banii lui, automat face abuz de drept? Dacă așa stă treaba, mă declar un mare abuzator…

romania rebela bucuresti

Lasa un comentariu