Pentru că zilele trecute am deprins tehnicile necesare pentru a întoarce pe toate părțile informațiile din SEAP (portalul online al achizițiilor publice), pe pagina Bacăul Civic am demarat un nou proiect de monitorizare a instituțiilor publice locale.
Aici sunt banii dumneavoastră se numește acesta și ceea ce îmi propun cu el este să încerc să vă informez cu privire la achizițiile publice pe care le fac autoritățile contractante din județul Bacău: primării, CJ, școli, licee, societăți comerciale publice și orice alte instituții care au obligația de a urca pe SEAP achizițiile pe care le fac.
Dacă alaltăieri am arătat cum Consiliul Județean Bacău a achiziționat o dronă de câteva mii bune de euro, astăzi am vorbit despre o achiziție publică interesantă a Societății de Servicii Publice Municipale (SSPM) SA, structură publică propusă și înființată cu atâta dorință de administrația condusă de primarul Cosmin Necula cu un capital vârsat direct de 2.000.000 lei. Da, este acea societate pe care am acționat-o în judecată pentru că ține la secret cheltuielile efectuate din banii băcăuanilor. Și cumva acum încep să înțeleg de ce.
La începutul lunii martie, Societatea de Servicii Publice Municipale ce aparține municipiului Bacău a încheiat un contract de servicii de consultanță și reprezentare juridică atribuit avocatului Ioniță Gabriel pentru suma de 80.000 de lei. Prețul maximal al achiziției a fost setat inițial la 72.000 de lei, însă atribuirea s-a făcut la suma de 80.000 după fix 24 de ore de la inițierea ei pe SEAP.
80.000 de lei pe an înseamnă 1.500 de euro pe lună. Deci SSPM nu a angajat consilieri juridici, ci a externalizat serviciul juridic unui avocat al PSD. Și l-am numit așa nu pentru că ar fi membru al acestui partid, ci pentru că același Gabriel Ioniță a reprezentat PSD în Biroul Electoral Central Municipal nr. 1 Bacău la alegerile locale din 2016. Acel birou electoral care mi-a invalidat candidatura la Primărie și Consiliul Local în cel mai mișelesc mod. Vă dați seama ce șoc au avut când mi-am câștigat în instanță dreptul meu constituțional de a candida? 🙂
foto via Cosmin Necula (Facebook)
Încep să se lege lucrurile, cel puțin eu asta simt și cred.
Cu același avocat mă voi întâlni în instanță pe 23 noiembrie 2017, când este fixat primul termen în procesul pe care îl am cu SSPM. Apropo de asta, cei de la SSPM îmi solicită cheltuieli de judecată în condițiile în care contractul din bani publici pe care l-au încheiat cu domnul Gabriel Ioniță acoperă inclusiv „reprezentarea societății în fața instanțelor judecătorești pentru TOATE problemele de ordin juridic”.
de la nasul pentru finul sau! Sau invers? 😀
Felicitari pentru dezvaluire! Eu de asta te am votat: stiind ca o sa fii un ghimpe in coasta lor!
Pe site-ul primariei, la achizitii publice, bate vantul! Nici o achizitie prin licitatie si nici o achizitie directa! De ce nu apare nimic? Pentru ca totul este pe sub mana? Dle Ghinghes, ce se poate face pentru a se afisa procedurile prin care sunt organizate diferitele incredintari de care nu stie nimeni? Oare numai ingalatii primarului trebuie sa aiba intaietate? Credem ca TEPARII astia, vor trebui obligati cumva, sa tina seama de transparenta decizionala! Alooo domnu’ Chindrus, Popovici, Sebi, Necula, se aude? #noapteasiziuacahotii
Camera foto de 8400 lei la primarie! Merg la nunti,botezuri si le trebuie calitate?
S-au platit 78000 lei pentru heliu la RMN la spitalul municipal! Nimic nou de la primar despre acest obiectiv
Mai caută, o să găsești lucruri foarte interesante despre achizițiile SSPM.
Domnule Ghinghes,
Ati sustine un proiect de extindere a Parcului Cancicov prin relocarea celor de la Directia de Spatii Verzi si a SSPM-ului in alte parcuri din Bacau care arata la ora actuala mult mai rau decat Parcul Cancicov?
Nu. Consider că parcurile trebuie să rămână parcuri.
Poate nu am fost prea clara in ceea ce am scris.Sa inteleg ca nu ati sustine un proiect prin care terenul din spatele Muzeului de Stiinetele Naturii si Bibliotecii Judetene sa fie salubrizat,defrisat si apoi amenajat ca parte din parc cu alei,banci,iluminat,plantati copaci,etc?
Eu cred ca s-ar putea demara un proiect frumos cu numele”Adopta Parcul Cancicov” in care sa fie implicate toate institutiile de invatamant din vecinatatea parcului:liceele si universitatile.Astfel elevii de la Liceul Saligny de la specializarea tamplarie ar putea realiza si intretine bancile si constructiile din lemn din parc,cei de la specializarea constructii ar realiza si intretine elementele de constructii,etc.Studentii de la speciaizarea Biologie din cadrul Universitatii s-ar putea ocupa in mod stiintific de patrimoniul vegetal si animal al parcului.Adica ar stabili ce copaci sunt bolnavi si trebuie taiati apoi ar recomanda si s-ar ocupa cu plantarea altor copaci care sa-i inlocuiasca pe cei taiati,etc.
La ora actuala lucratorii din parc presteaza doar activitati care ar putea fi facute de catre cei enumerati mai sus.Din parc au disparut kilometri intregi de gard viu deci nu mai e nevoie de oameni pentru tuns gardul.Tunsul gazonului cu masinuta si stropitul gazonului poate fi facut cu usurinta de elevi si studenti coordonati bineinteles de maistri si profesori.
Ideea e ca lucratorii din Parcul Cancicov sa fie folositi eficient in alte zone ale orasului deficitare la parcuri ingrijite.Si astfel nici structurile de conducere nu-si mai justifica prezenta in zona Parcului Libertatii ci acolo unde sunt si lucratorii.Tot acel parc auto s-ar preta intr-o zona periferica sau una ascunsa nu intr-o zona foarte apropiata de centrul orasului stricand imaginea.
Da, cu ideea redării acelei suprafețe parcului sunt total de acord, însă nu cum ați spus-o dumneavoastră inițial.
În primul comentariu ați spus ca Direcția de Spații Verzi și SSPM să fie relocate „în alte parcuri din Bacău care arată la ora actuală mult mai rău decât Cancicov”. De asta am răspuns direct că parcurile trebuie să rămână parcuri. Dacă le putem extinde și să găsim soluții în acest sens, cu atât mai bine! 🙂
Din păcate, actuala putere locală nu gândește acest lucru. La începutul anului, acel spațiu a fost pus în brațele SSPM, majorându-se astfel capitalul social al acestei societăți publice cu circa 2 milioane de euro. Detalii aici: http://www.kristofer.ro/bacau-oras-pnl-inceput-voteze-combinatii-psd/
Poate m-am exprimat gresit.Cand am scris relocare m-am gandit ca cei de la Directia de spatii Verzi si cei de la SSPM sa fie mutati cu birourile de exemplu in spatiile de sub Stadionul Municipal iar in sediile lor sa se mute cei de la Vivariu de exemplu.Astfel lumea care vine in parc poate vizita si Vivariul care are oarecare legatura si cu Muzeul de Stiintele Naturii.Sau sa se amenajeze o Gradina Botanica pe terenul acela viran,Gradina Botanica avand nevoie si de niste cladiri administrative care vor fi cele luate de la Directia de Spatii Verzi si SSPM.De asemenea Gradina Botanica ar avea ooarecare legatura cu Muzeul de Stiintele Naturii.
Sau mai bine se poate muta Vivariul in zona despre care am scris iar Gradina Botanica se poate infiinta in partea aceea unde sunt serele in Parc.Si acolo Gradina Botanica ar avea cladirile administrative aferente.
BINEINTELES CA TOATE ACESTE MUTARI AR PRESUPUNE CA DIRECTIEI SI SSPM-ULUI SA LI SE IA DEFINITIV DIN PATRIMONIU(CAPITALUL SOCIAL) SEDIILE SI TERENUL DIN PARCUL CANCICOV SI SA LI SE DEA VIVARIULUI SI GRADINII BOTANICE.