Bacău, orașul în care PNL a început să voteze combinațiile PSD

De când sunt în Consiliul Local, am votat de fiecare dată în funcție de proiectele pe care le-am avut în față. Dacă ceea ce propune executivul e ok pentru comunitate, ridic mâna blând și sunt pentru.

Dacă inițiativele prezentate au probleme de legalitate și sunt contrare cu principiile mele, zic pas și îmi argumentez poziția. Abținerele mele au fost rare deoarece sunt genul de persoană pentru care ori e albă, ori e neagră. Nu-mi place să gândesc sau să stau în zona gri.

Ce-i drept, eu am avantajul că sunt independent și nu trebuie să ridic mâna la comandă, după cum spune partidul. Chiar și așa, am colegi consilieri (puțini spre foarte puțini) care au curajul să își arăte dezaprobarea față de ceea ce se decide la ei în organizație.

Exemplu: Daniel Miclăuș (PNL), colegul meu din Comisia juridică. Nu sunt sigur, dar bănuiesc că dl. Miclăuș nu a participat la ședința extraordinară de vineri, 20 ianuarie 2017 deoarece nu a fost de acord cu decizia PNL de a vota mult dorita de către PSD majorare de capital a Societății de Servicii Publice Municipale, înființată prin privatizarea Direcției de salubritate din cadrul Primăriei Bacău, atenție, fără avizul ANFP (Agenției Naționale a Funcționarilor Publici).

Rezumat:

  • 29 noiembrie 2016: PNL votează împotriva înființării Societății de Servicii Publice Municipale SA prin reorganizare administrativă, deci implicit și împotriva patrimoniului propus (primarul Necula avea nevoie de 2/3 din voturi pentru a promova proiectul);
  • 6 decembrie 2016: pentru a nu mai fi nevoie de 2/3 din voturi ci doar de majoritatea simplă a mâinilor din Consiliul Local, primarul propune înființarea Societății de Servicii Publice Municipale SA prin aceeași reorganizare administrativă a unor direcții din cadrul Primăriei (din nou, fără aviz ANFP), dar fără patrimoniu (terenul de 8000 de mp + utilajele). Opoziția încă rămâne unită;
  • 29 decembrie 2016: Cosmin Necula solicită din nou Consiliului Local Bacău să aprobe trecerea din domeniul public în cel privat a mega-terenului de peste 8.000 mp din str. Constantin Ene nr. 3 în vederea majorării capitalului social al Societății de Servicii Municipale. Are nevoie de 16 voturi pentru, dar obține doar 14. Proiectul nu trece, chiar dacă opoziția începe să dea semne de slăbiciune în zona PNL: arh. Cătălin Crețu se abține, iar Ilie Bîrzu, pe față, votează cot la cot cu majoritatea PSD;

mircea fechet pnl consiliul local bacau

  • 20 ianuarie 2017: executivul insistă cu acest teren, iar de această dată reușește să îl treacă din domeniul public în domeniul privat pentru Societatea de Servicii Municipale, noua creație a primarului. S-a întâmplat din cauză că PNL a trădat opoziția și a ales să meargă pe mâna PSD-ului, tonul fiind dat în plină ședință de Mircea Fechet. În afară de Daniel Miclăuș, acesta fiind absent, toți liberalii au votat pentru. Eu și PSRO ne-am menținut poziția contra deoarece credem în continuare că această societate poate funcționa și fără acel patrimoniu. Patrimoniu care, dacă societatea dă greș (cum s-a mai întâmplat cu alte societăți ale municipiului Bacău), va fi executat de creditori. Așadar, există posibilitatea ca acel teren să fi fost trecut cu un motiv în domeniul privat.

De ce credeți că PNL s-a răzgândit și a trecut brusc în barca puterii PSD-ALDE-PMP? Eu am mai multe explicații, dar le las pentru un articol ulterior.

2 thoughts on “Bacău, orașul în care PNL a început să voteze combinațiile PSD

  1. Pai Fechet ia mia de euro + masina + facilitati de la ADIS lunar, ADIS infiintat si condus de CJ-ul lui Benea, ups, pardon, Brasoveanu. Te-ai asteptat vreo secunda la opozitie din partea acestuia?

  2. Ca sa nu mai zic de Birzu… ăsta e PSD-ist din nastere, ar face orice ca sa isi tina nevasta directoare si afacerile cu terase si spatii in viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *