Azi-noapte, BECM mi-a invalidat candidatura în cel mai mișelesc mod

La Bacău, se pare că n-ai voie să candidezi dacă nu faci parte dintr-o structură mafiotă numită partid. Cu o singură excepție: Romeo Stavarache. Conform Biroului Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Bacău, primarul condamnat pentru fapte de corupție are voie să candideze, în ciuda deciziei instanței care spune că nu are voie să își exercite funcția de primar.

La polul opus, eu nu am voie să candidez ca independent la Primăria și Consiliul Local Bacău deoarece, vezi Doamne, cică 44% (!!!) dintre semnăturile pe care le-am strâns în cele peste 3 săptămâni de stat în stradă nu ar fi valide.

Decizia BECM, format din 4 reprezentanți ai partidelor (care, evident, au tot interesul să mă scoată din competiție) și doar 2 judecători, care a fost publicată abia în această noapte, e halucinantă. Zice așa:

Biroul a remarcat că un procent de 44% de adeziuni nu sunt valabile, datele înscrise în listele de susținători necorspunzând celor reale înregistrate în Registrul Electoral, constatându-se în principal că datele cărțlor de identitate ale persoanelor care au semnat pe listă nu sunt reale, că o parte dintre peroanele care au semnat nu există înregistrate în baza UAT Bacău sau au alt nume și alt nume și alte domiciliu, sau figurează ca decedate. Verificările s-au făcut făcut aleatoriu în listele depuse.

Trecând peste multele greșeli de scriere, cum poți spune că 44% din semnături nu sunt valabile și apoi să precizezi că verificările s-au făcut aleatoriu? Când spui 44%, automat trebuie să ai dimensiunea întregului și a cifrei pe care o scazi din acest întreg. Practic, BECM susține că peste 1.000 de semnături din cele peste 2.300 depuse de mine ar fi nevalabile, dar nu poate să spună cifra exactă. Aberația continuă în paragraful următor: constatând că numărul valabil de susținători este de 56% din listele depuse (adică aproximativ 1306)…

Stimați membri BECM, cum îmi puteți respinge o candidatură pentru care am stat săptămâni de zile în stradă împreună cu mulți alți voluntari (care îmi sunt martori!) pe baza unor verificări „aleatorii”, prezumții și „aproximări”?

ghinghes semnaturi primaria bacau

Eu știu prea bine cum am strâns semnăturile, cât de mult am muncit ca să le obțin cu ajutorul voluntarilor și sunt dispus să merg până la ultima cale de atac pentru a demonstra acest lucru. Băcăuanii, deloc puțini, și-au pus încrederea în mine, iar acum vin să mă scoată din cursa electorală oamenii partidelor și 2 judecători care aparent își pun semnăturile pe verificări aleatorii, prezumții și aproximări? Martori îmi sunt voluntarii și, desigur, miile de cetățeni care mi-au semnat listele. Înțeleg, poate că vreo 2, 3, 10, 50, hai 100 or fi inexacte, dar nu poți spune pe baza unei verificări aleatorii că peste 1.000 de adeziuni sunt aiurea!

Azi fac contestație și în acțiunea mea voi preciza alte 2 argumente extrem de importante:

1. În secretariatul tehnic al Biroului Electoral de Circumscripție, care se ocupă cu semnăturile, lucrează Andreea Butnaru, angajată de altfel la cabinetul senatorului Dragoș Luchian (candidatul PNL la Primăria Bacău). Deci ei candidează și tot ei numără. În cazul de față, conflictul de interese se vede din avion!

andreea butnaru consiliera cabinet luchian pnl

2. Decizia de invalidarea a candidaturilor mele (Consiliul Local + Primar) a fost afișată abia în această noapte, pe 30 martie, la ora 01:45, deci la 3 zile și jumătate de la depunerea dosarelor. Astfel, BECM Bacău a încălcat Hotărârea Guvernului nr. 51/2016 care stipulează clar termenele scurte în care trebuiau să se încadreze membrii Biroului.

Pe partea cealaltă, partidele și candidații lor au primit răspunsurile din partea BECM a doua zi. Ei bine, independenții am fost lăsați la urmă, în ajunul Paștelui, și invalidați toți, cu excepția condamnatului Romeo Stavarache. Mi se pare că treaba asta a fost gândită în așa fel încât noi, independenții invalidați, să nu avem timp să depunem contestații.

Cine sunt cei care fac parte din BECM nr. 1 Bacău și care mi-au invalidat azi-noapte candidatura:

 • judecător Paul Dorin Dolgoș (președinte);
 • judecator Simona Panfil (locțiitor);
 • Bălan Andreea Georgeta (ALDE);
 • Constantinescu Ioana Alexandra (PNL);
 • Ioniță Gabriel (PSD);
 • Oancea Elena Lăcrămioara (UNPR).

Foto: judecătoarea Simona Panfil, flancată de Dragoș Luchian (pe atunci viceprimar), Octavian Șerban, Romeo Stavarache și Dragoș Benea, la constituirea Consiliului Local (2012)

constituirea-consiliului-local-bacau-2012-11

Vă aștept alături de mine în această luptă! E clar că îi deranjez și că nu mă vor în competiție. Le este frică de semnalul pe care am putea să îl dăm la alegerile din 5 iunie și se pare că sunt dispuși să se folosească de toate pârghiile pentru a ne scoate din joc. Dar eu nu mă las!

12 thoughts on “Azi-noapte, BECM mi-a invalidat candidatura în cel mai mișelesc mod

 1. Daca esti sigur de corestitudinea listelor tale lupta dar daca ai bulit vreo lista e de ajuns si o semnatura falsa iar lista sa o fi intocmit tu,pot sa ti spun sincer ca Ai belit o ! Falsul e fals si daca e o semnatura falsa si 100 de semnaturi false !

  1. Usurel, ca nu am facut niciun fals. Dar ideea e ca nu pot garanta pentru absolut toate datele pe care le-am primit de la oameni pe strada. Poate ca au fost persoane care mi-au dictat/scris pe lista seria si numarul de buletin gresite. Asta nu e fals. Totusi, majoritatea le-am luat cu buletinul si de asta zic ca nu au cum sa fie peste 1.000 nevalide.

 2. Naspa situatie, esti sigur ca ce s-a trecut in listele cu adeziuni corespund realitatii, adica ai confruntat datele din liste cu cartile de identitate?

 3. Cristi, nu-ti pierde timpul cu explicatii pentru ionel. El e seful pitic al Andreei B si comenteaza pe toate blog-urile, cu diferite nume. Unii spun ca ei se cunosc si mai intim, dar stii cum vorbeste lumea rea. El a ordonat celor din BEC sa verifice toate semnaturile unui anumit candidat, din acest motiv, voua, celor mai neinsemnati, nu vi s-au mai verificat toate, doar prin sondaj. E pacat! Ai fi fost un consilier local cu o activitate interesanta.

 4. Cristi eu sincer nu prea sunt pitic de asta prietenii imi spun usa dar am o propunere ne intalnim intr o zi la valhala si sa vina cel care se sembeaza cu pseudonim si vorbim atunci cat de inalt sunt .Problema e ca nu trebuie sa o lasi asa si sa faci sesizare .de obicei candidatii nu au raspundere pentru listele facute de altii sau pentru informatiile furnizate de altii.Nu te lua dupa altii si lupta pentru intetesul tau nu dupa ce spun altii

 5. Ai sanse 100% la contestatie, contesta si semnaturile celor 2 candidati Luchian si Nicula intrucat cei de acolo au servit intereselor lor. Asta se vede de la o posta.

  Stavarache ia 5 % si punct. S-a judecat cu diferite unitati de masura, sau nu i-a interesat au stat la cafele primele zile neinteresati ca apoi sa se spele pe maini.

  Nu ceda, incerca absolut toate caile de atac. MULT SUCCES.

  Bacaul nu este a javrelor PSD si PNL, nu l-e lasat-o lor mostenire STEFAN CEL MARE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *