Azi sunt alegeri la Alecsandri: fiul directoarei candidează

Miercuri, 7 Octombrie 2015 | Bacau | 33 comentarii

Chiar dacă la nivel național calendarul indică data de 8 octombrie pentru startul alegerilor, elevii din Colegiul Național “Vasile Alecsandri” (CNVA) își votează azi atât reprezentanții în Consiliul Școlar al Elevilor, cât și elevul care va participa la ședințele Consiliului de Administrație.

Probabil vă întrebați de ce am ales să vorbesc despre CNVA. E simplu: nu doar că au antecedente în fentarea alegerilor (remember 2011, când le-am invalidat alegerile pentru că directorul de la acea vreme, PSD-istul Vasile Cautiș, s-a gândit că doar șefii pot să voteze, nu toți elevii din liceu), dar și pentru că în ultimele zile am primit de la diverși elevi mesaje prin care îmi sunt semnalate nereguli și atitudini din partea conducerii și a cadrelor didactice care nu fac cinste unui liceu care se vrea a fi “de elită”.

Voi intra în detalii după ce trec alegerile și vă asigur că o să vă faceți cruce când veți afla în ce jocuri au fost prinși la mijloc câțiva elevi nevinovați, care n-au făcut decât să ceară respectarea legii și a drepturilor lor.

colegiul national vasile alecsandri bacau

Până atunci, trebuie să semnalez un conflict de interese dacă nu ilegal, cel puțin imoral. La Alecsandri, director adjunct este Loredana Ghelasă, nimeni alta decât soția lui Viorel Ghelasă, vicepreședinte PSD Bacău și director al Direcției Silvice Bacău. Ei au un fiu, Andrei Constantin Ghelasă (să le trăiască), iar acesta candidează pentru, ați ghicit, președinția Consiliului Școlar al Elevilor din CNVA. Băiatul n-are nicio vină, e dreptul lui să candideze, însă e cam anapoda să vrei să îți reprezinți colegii când mama ta e directoare în liceul în care înveți, iar tatăl tău e în conducerea PSD Bacău. Fără supărare!

Oare de asta doamna Ghelasă nu vrea să primească la alegerile de mâine observatori de la Asociația Elevilor din Bacău și de la Consiliul Județean al Elevilor Bacău? Cumva pentru că are niște jocuri de făcut? Stați liniștită, doamnă, suntem cu ochii pe voi!

Cât despre alegerile pentru Consiliul de Administrație din CNVA, e foarte curios cum în cursă a rămas un singur candidat… toată povestea o veți citi după alegerile de mâine: elevi ținuți sub presiune, părinți chemați la școală, regulamente încălcate, legi trecute cu vederea etc. Oricum, la cea mai mică neregulă, alegerile vor fi invalidate.

Pe bune acum, ați ajuns să politizați și să faceți jocuri mizerabile și la alegerile elevilor?

foto via Monumente istorice din Bacău (aprilie 2012)

33 comentarii la “Azi sunt alegeri la Alecsandri: fiul directoarei candidează”

 1. Anemona 7 Octombrie 2015 at 04:43 Permalink

  Loredana Ghelasa care e fiica fostei directoare Margareta Neacsu? Da’ se mostenesc cumva functiile astea sau e o coincidenta? Poate candva sa faci si o investigatie la Universitatea Bacau, in special la Facultatea de Litere ca tare as vrea sa stiu prin ce concurs sau ce circumstante ajung fii de profesori universitari sa predea acolo? Inteligenta poate se mosteneste de la parinti, nu zic ca nu-s capabili (Desi unii clar nu-s), insa mi-e greu sa cred ca au ajuns sa ocupe acele posturi prin concurs corect si ca au fost chiar ei mai buni decat alti candidati.

  • Minodora 7 Octombrie 2015 at 23:50 Permalink

   Draga Anemona,
   Ai adus in discutie 2 persoane foarte dragi elevilor,2 dascali deosebiti de ale caror sfaturi din timpul liceului iti amintesti pe parcursul vietii, ori de cate ori ai nevoie. O combinatie perfecta de dascal,parinte si prieten.

   • Ion 31 Decembrie 2017 at 21:29 Permalink

    Stai c-a aparut si o a treia din famiglia Neacsu/Ghelasa, bagata pe usa din dos ( de catre dir. adjunct de atunci, cumnata Ghelasa Loredana) bibliotecara, si careia i s-au dat ore de engleza si dirigintie. Dom’soara e maritata cu progenitura “dascalulului deosebit”, Neacsu Margareta si ocupa postul de bibliotecar/profesor engleza/diriginte cu nota 5.10 la titularizarea din 2015, posturi care nu au fost scoase la ISJ. Evident, d-na Ghelasa ar lua 2-3 ani cu suspendare intr-un judet in care DNA nu ar fi subjugata PSD. Aici in Cacau…sunt pe val!

    • Kristofer 1 Ianuarie 2018 at 21:06 Permalink

     Interesant, dar sunt obligat să întreb: aveți dovezi pentru aceste afirmații?

     • Ion 4 Ianuarie 2018 at 20:19 Permalink

      ICCJ zice asa:„În sensul legii penale, profesorul din învăţământul preuniversitar de stat este funcţionar public în accepţiunea art. 175 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul penal sau în accepţiunea art. 175 alin. (2) din Codul penal.”
      – d-na Ghelasa, la data presupusei fapte, avea functie de conducere in CN “Vasile Alecsandri”. A “demisionat” in octombrie, dupa scandalul local “Mirela Berza”, scandal in care au fost mentionate nereguli neanchetate in alte unitati de invatamant, una dintre ele fiind cea expusa mai sus. Ca urmare a “demisiei”, d-na de engleza Codreanu a fost”propulsata” in fostul fotoliu al d-nei Ghelasa lasand “descoperita”catedra de engleza! Noroc ca “bibliotecara cea tanara”, recent angajata (cum?) cumnata a d-nei Ghelasa, era prin zona si a ocupat locul lasat liber de Teona, prietena familiei Ghelasa/ Neacsu (conform fotografiilor postate pe Facebook de catre persoanele mentionate- DA!, doamnelor, sunt in listele voastre de “prieteni”!).
      Acum, dovezile le furnizeaza ANI si DNA. Cineva insa trebuie sa-i sesizeze, pentru ca e un caz “marunt”. Daca sunteti “luptatorul” anti-PSD in care “pozati”, mergi la “Alecsandri” cereti din Revisal data angajarii “tinerei bibliotecare”, modul in care a ocupat postul (concurs, unde s-a anuntat concursul etc), pozitia d-nei Ghelasa la data angajarii cumnatei. Conflictul de interese v-a sari din hartii si va va zgaria globul ocular. Cu globul ocular zgariat, intrati pe https://www.integritate.eu/A.N.I.-interactiv/Sesizari si faceti o sesizare. Sesizarea dvs. ar trebui sa conduca, dupa verificarile ANI, catre urmatoarea adresa:
      http://www.pna.ro/sesizare.xhtml.
      Succes d-le consilier local!

     • vasile 13 Martie 2018 at 13:40 Permalink

      Domnule Ion sunteti intr-o mare eroare.

 2. anonim 7 Octombrie 2015 at 11:38 Permalink

  Buna.
  Din punctul meu de vedere articolul tau nu isi are relevanta. Andrei a candidat si anul trecut si nu au iesit atatea discutii. Este elev al liceului,nu are importanta ce sunt parintii lui si nici nu cred ca ar exista vreo regula in depunerea candidaturii ca acesta nu ar putea participa. Pana la urma este un copil si nu este normal sa fie pus la colt.
  In al doilea rand daca au fost probleme cu alegerile din punct de vedere al regulamentului ar trebui sa pui accent pe acest lucru *elevi ținuți sub presiune, părinți chemați la școală, regulamente încălcate, legi trecute cu vederea etc.* si ar trebui semnalate consiliului judetean sau national.

 3. Mircea 7 Octombrie 2015 at 11:54 Permalink

  Cristian, daca delia te-a pus in tema ca nu are voie sa candideze, poate e pentru ca are carnet de partid PNL, dar sigur stiai asta. Si sigur ca te deranjeaza pt ca baiatul acesta candideaza impotriva smarandei tomescu, al carui tata este purtator de cuvant la primarie si e galben albastru, dar si lucrul acesta il stii. Or dupa tine, totul e o lupta politica, tot ce e de la psd trebuie starpit, iar persoanele cu functii de conducere ar trebui sa nu aiba odrasle, pt ca ajung sa fie blamate pe principiul daca masa si tasu au, el sigur e prost. Iar daca “fiul” va castiga inseamna, conform principiilor kristoforiene, ca la pus masa in functie si nu ca ar fi merituos in vreun fel.ai probleme la mansarda, baiatule!

  • Vlad Popovici 7 Octombrie 2015 at 23:14 Permalink

   Cristi nu e anti PSD și nu e în barca liberalilor. Faptul că el contestă pe bună dreptate niște mișcări EVIDENTE nu înseamnă că are ceva cu PSD-ul sau PNL-ul. Informează-te înainte să comentezi, drag anonim!

 4. Paul Gusi 7 Octombrie 2015 at 12:05 Permalink

  Stiu,nu iti convin comentariile mele.Stiu ca te deranjeaza Kristofer93 faptul ca iti zic verde in fata ce cred despre blogareala ta.Vrei sa ne aducem aminte si cum iti facea lobby tie pentru functia de presedinte in Consiliul Elevilor INCLUSIV in sedintele cu directorii un domn inspector ISJ???Ai uitat?Eu nu.Faptul ca presedinte al Consiliului Elevilor in CNVA AR PUTEA fiul directorului adjunct,NU POATE FI DECAT UN LUCRU BUN pentru elevii CNVA!.
  ,,-Mama,elevii pe care ii reprezint isi doresc asta.Ma ajuti?”

  Lasa comentariile stupide si nu mai cauta nod in papura turor.Vendetta asta a ta contra PSD e de toata jena.

  • Kristofer 7 Octombrie 2015 at 17:04 Permalink

   Cum a facut domnul Ficuta “lobby” pentru mine, cand la data la care am candidat la CJE Bacau eu habar nu aveam cine e dansul? In plus, de ce ar fi facut lobby in sedintele cu directorii? Nu ei votau, ci elevii. Prin urmare, n-ai inteles nimic si arunci cu vorbe aiurea, fara sa cunosti macar procedura. Ciao.

   • Paul Gusi 7 Octombrie 2015 at 19:00 Permalink

    Deci,nici macar nu te duce un pic mintea,credeam ca esti istet si nu ,,musti” momeli de astea.Ai grija sa NU faci vreo tampenie,ca te bagi in puscarie singur,prietene…Am spus eu ceva de domnul Ficuta mai sus?Nu.Deci Ficuta totusi a pus vorba pentru tine,,,tanara speranta a tineretului bacauan”…..Of Doamne,ce e si cu logica asta la bloggeri….

 5. Looper 7 Octombrie 2015 at 17:08 Permalink

  Ai cam sărit calul. Parca erai prieten PSD acum ceva vreme

 6. anonim 7 Octombrie 2015 at 17:24 Permalink

  **** ****** !!!!!!!

  (comentariu abuziv.)

 7. anonim 7 Octombrie 2015 at 20:43 Permalink

  In randul elevilor, ghelasa jr este foarte urat. Fie vorba intre noi, au si de ce sa il urasca. Are multe beneficii pe care ceilalti nu le au: intra-iese cand vrea pe la profesori, intra-iese cand vrea din liceu, o suna pe mamica in ore si ii spune sa il invoiasca de la profesorul x, de proiecte nu mai spun ca e implicat in toate, nici el nu le stie cred, etc.
  Si sincer acum.. crede cineva ca el si-a facut discursul si posterul si profilul pe site si restul? Nici nu cred ca stie ce inseamna cuvintele din descrierea la poza cu afisul pe grupul liceului.
  Si nu, nu ar fi in beneficiul scolii sa fie el ales deoarece unele lucruri trebuie sa ramana intre elevi. Cu el acolo nu ar mai fi asa. In plus el, daca nu ar fi mama lui director, nu ar avea nicio autoritate in fata celor de la Alecsandri. El e “respectat” de ceilalti de frica mamei lui care, TOATA lumea din alecsandri (profesori, elevi, femei de serviciu) stie cat de razbunatoare si rea e.

  p.s.: ca sa iti dai seama, un afis de-al lui a fost smuls si aruncat in cosul de la fumoar din ce mi-au zis cei de acolo. plus, zeci de ecusoane cu el erau azi prin noroi…

 8. anonim 7 Octombrie 2015 at 21:50 Permalink

  Îţi bagi nasul unde nu îţi fierbe oala. Atât de multă zarvă pentru nimica toată. Oricum nici nu a obţinut postul, chir nu aveai altceva mai interesant de publicat?

 9. Elev din Alecsandri 7 Octombrie 2015 at 21:54 Permalink

  Consider ca oricate pseudoprobleme, atat de minore, exista intr-un liceu cu renume si traditie din Bacau, trebuie sa ramana si dezbatute in acel liceu, atat timp cat nu afecteaza direct pe NIMENI. Ce se intampla pe blogurile de acest gen arata punctul slab al nostru, al romanilor, aruncam cu noroi unii in altii in timp ce adevaratele probleme ale societatii in care traim raman ingropate in mocirla arunucata, tot de noi.

  • Kristofer 7 Octombrie 2015 at 21:56 Permalink

   Trist daca esti elev si gandesti asa. “Sa ramana neregulile intre noi”. Super.

  • anonim 7 Octombrie 2015 at 22:40 Permalink

   Sigur esti o păpuşică de lu’ madam Ghelasă

 10. Elev din Alecsandri 7 Octombrie 2015 at 23:03 Permalink

  Exact cum am spus, la aruncarea cu noroi unii in altii suntem primii. Nu cred ca doamna Ghelasa a facut rau cuiva si imi pare foarte rau ca este judecata asa doa r prin prisma invidiei.

 11. anonim 7 Octombrie 2015 at 23:04 Permalink

  Hai sa deschidem putin ochii si sa nu mai vorbim in plus. Fiecare are dreptul sa-si expuna punctul de vedere, lucrul pe care l-a facut si Cristian Ghingheş. Ba mai mult, a “scos la iveala” DOAR o mica parte din neregurile care sunt mânuite de Ghelasă. Chiar nu si-a dat nimeni seama ca Boambă este pus director cu strategie?! Chiar nimeni?!?! Normal, asta din cauza ca onorata doamna director a CNVA stie sa manipuleze mult prea bine oamenii, pot afirma fara strangere de inima acest lucru. Nu este demn de un cadru didactic, mai ales de un director al unei instituții de învățământ, ceea ce face ea.. iar aceste mici/mare presiuni nu sunt doar intre dna. Ghelasă si elevi. Ba mai mult, poarta “razboaie” cu unii profesori care sunt la catedra Alecsandriului de mai multi ani decat ea. Lispa de profesionalism, de respect, dar mai ales demnitatea.. aceste lucruri ii lipsesc cu desavarsire. Cat despre Ghelasă jr., nici daca ar promite raiul in Alecsandri nu ar fi votat de elevi. Penibilitati sunt multe, dar el este detinatorul suprem. Vorbește in sictir cu toata lumea, dicteaza in sictir orice.. normal ca doar toata lumea o are pe mami director si PSD-ista de sange. Alecsandriul lucrului bine facut!

 12. Ioanaaa 7 Octombrie 2015 at 23:06 Permalink

  doamna Ghelasa uita de la mana pana la gura evenimentele cu elevii pentru care multi dintre cei care sunt acum studenti o cunosc… stie ea despre ce e vorba :) ca sa nu zic *amor tineresc*.

  Kristofer, keep going, te citesc cu mare drag!

 13. anonim 7 Octombrie 2015 at 23:07 Permalink

  Drag presupus elev din Alecsandri. La ceea ce spui, tind sa cred ca nu esti elev in CNVA. Nu cred ca exista vreo persoana invidioasa pe dna. Ghelasă.. nu ar avea motive.. are aceasta femeie realizari? Nu.

 14. X-ul 7 Octombrie 2015 at 23:08 Permalink

  Atat am de zis:
  Cum se comporta o haita de elevi de la Colegiul National Vasile Alecsandri din Bacau, impreuna cu diriginta lor, in Grecia -> http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=133421&st=25

 15. Elev din Alecsandri 7 Octombrie 2015 at 23:14 Permalink

  Nu este corect sa participi daca parintii au functii de conducere, insa e bine sa aduci prejudicii atat de grave la adresa unui minor si a unor persoane publice importante. Felicitari, buna logica.

 16. anonim 7 Octombrie 2015 at 23:26 Permalink

  @Elev din Alecsandri. Daca doar atat ai inteles tu, nu pot decat sa te felicit. Nu am mentionat nimic de faptul ca Andrei G. a candidat. Bravo lui, are dreptul.. am mentionat doar ca oricum nu ar fi fost votat

 17. Elev din Alecsandri 7 Octombrie 2015 at 23:32 Permalink

  Nu era strict la tine referitor acel comentariu. (@anonim)

 18. mircea 8 Octombrie 2015 at 00:51 Permalink

  Vlad, popovici, pe bune ca ghinghes e impartial. Si crede-ma, nici nu ai idee cat de informat sunt. Visati, fratilor, miscari de trupe in liceu! Mi se pare o mizerie de nedescris sa scrii astfel, adica cum ar reactiona acesta in fata unui pic proces de calomnie? Poate sustine toate acuzatiile? Si nu sunt anonim, sunt mircea, vrei sa iti dau cnp-ul? Sau adresa…sauesti la fel de nehotarat ca ghinghes care nu stie in ce tabara joaca, mai nou outsider, cu initiative civice viseaza sa ajunga consilier local. Hai, ghinghes, contrazi-ma, ca sa iti amintesc prin iunie deapre asta!!!

  • Vlad Popovici 8 Octombrie 2015 at 08:36 Permalink

   Învață să te exprimi, că în afară de numele meu n-am înțeles nimic.

   • Mircea 8 Octombrie 2015 at 11:47 Permalink

    Pt ca esti la pubertate, baietel, nu intelegi multe. Te cred ca nu ai inteles. Lasa ca o sa te faci mare! Cand scrii repede mai apare care o litera in plus.incearca sa gasesti puterea sa ierti. :) o sa iti explic mai pe indelete. Ce anume nu ai inteles? Ai ceva de zis pe subiectul de mai sus? Sau ti s-a pus pata asa si ataci ca se poate? Am fost explicit pt tine de data asta?

 19. mircea 8 Octombrie 2015 at 01:12 Permalink

  Cu alte cuvinte, mi se pare ca esti in preelectorale, exact ca cei pe care ii critici, si dai in toate directiile, poate iese


Lasa un comentariu