Altă zona n-ați găsit pentru Direcția de Taxe și Impozite Locale?

Sambata, 30 Ianuarie 2016 | Bacau | 7 comentarii

Ieri, Ziarul de Bacău a anunțat că Direcția de Taxe și Impozite Locale (DTIL) Bacău se va muta din actualul sediu, de lângă Poștă, în curtea interioară de pe str. Vasile Alecsandri unde ființează câteva restaurante. Este o zonă extrem de aglomerată dimineață și după-amiază.

Contractul e pe zece ani, valorează 5,4 milioane lei (10.000 euro pe lună), și a fost câștigat de SC Elisa SRL, controlată de un anume Vasile Manole, președinte UNPR Bacău.

Contează și cine a câștigat procedura de achiziții, dar mai importantă este localizarea viitorului spațiu în care se va muta DTIL. Vorbim de o zonă foarte înghesuită și de o stradă pe care se circulă pe un singur sens, chiar dacă e loc de 3 benzi de circulație. Asta pentru că pe carosabil sunt două rânduri de mașini parcate.

Apoi, în această zonă nu există transport public în comun. Cea mai apropiată stație de autobuz se află la peste 1000 de metri distanță, iar treaba asta era oricum o anomalie, având în vedere că în zonă funcționează 3 licee mari, 2 școli generale, alte 2 grădinițe și multe sedii de instituții publice. Dimineața, când părinții sunt nevoiți să își ducă prichindeii la școală deoarece copiii lor nu au la dispoziție nici autobuz, nici piste pentru biciclete, pe străzile Vasile Alecsandri și Războieni e jale. La fel și după-amiaza, când se termină programul.

Să vii și cu Direcția de Taxe și Impozite Locale în această zonă mi se pare o decizie extrem de proastă, care va bloca strada Vasile Alecsandri. Culmea e că la licitație s-au înscris firme cu spații amplasate în locuri mult mai facile: Conbac (la intrare în Insula de Agrement), Casa SA (clădirea SIF Moldova) și Universitatea “George Bacovia”.

Dacă tot s-a luat decizia asta și nu mai e loc de întors, hai să regândim puțin sistematizarea stradală în zonă. Găsim un loc unde să facem o parcare supraterană, scăpăm de mașinile parcate pe str. Vasile Alecsandri și introducem atât transport public, cât și piste pentru biciclete. Astfel, poate că miile de elevi care învață în zonă vor folosi aceste mijloace de transport, părinții nu vor mai aglomera peisajul, iar cei care vor avea treabă la DITL vor avea o viață mai ușoară.

P.S.: 450.000 lei au fost alocați în bugetul pe anul 2016 pentru amenajarea sediului Direcției de Taxe și Impozite Locale (DTIL).

P.S. 2: 10.000 de euro pe lună pentru 800-1.200 de metri pătrați mi se pare o sumă destul de mare.

apus-bacau-strada-vasile-alecsandri

7 comentarii la “Altă zona n-ați găsit pentru Direcția de Taxe și Impozite Locale?”

 1. macovei 30 Ianuarie 2016 at 15:39 Permalink

  Ar fi fost mai indicat aici In locul cinematografului Orizont , si asa sta degeaba ditamai sala de cinema …Un pic renovata si ar fi ideala , pentru ca este loc berechet , pentru tot felul de ghiseie .

  • Kristofer 31 Ianuarie 2016 at 00:40 Permalink

   Sala Orizont e in litigiu. Primaria se bate in instanta cu RADEF RomaniaFilm pentru acel imobil, deci e imposibil ca momentan sa se intample acolo ceva.

 2. Boboc 30 Ianuarie 2016 at 20:01 Permalink

  s a gandit mutarea cu ..picioarele …am sarit din lac in….. asa mizerie ….nu puteau gasi un loc mai potrivit ./// va fi si mai mare jale….. no comment …..r .b.//

 3. Anca 31 Ianuarie 2016 at 22:12 Permalink

  lipsa de viziune își spune din nou cuvântul…

 4. Romeo 1 Februarie 2016 at 02:20 Permalink

  Cine a facut parte din comisia de licitatie? Poti afla?
  Sa ii cunoastem si noi. :)

 5. Romeo 14 Februarie 2016 at 16:40 Permalink

  Noutati?


Lasa un comentariu