Aventuri urbane #14: Zilele Bacăului se întorc pe Platoul Sălii Sporturilor

Acesta este cel de-al zecelea an al meu de blogging, deci și cea de-a zecea ediție a festivalului Zilele Bacăului pe care o prind de când sunt activ în spațiul public. Vestea bună despre sărbătorile orașului din acest an e că, după 2 ediții în care grătarele au sfârâit sub geamurile locuitorilor din centru, acestea revin acolo unde mulți ani la rând au avut loc: Platoul Sălii Sporturilor aka Parcul Olimpic, adică lângă bazin. Din păcate, veștile bune aici se opresc.

Din cauza faptului că Teatrul Municipal Bacovia are datorii de sute de mii de euro (mulțumim „oamenilor frumoși” manageriați de Anca Sigartău!) și o conducere interimară ocupată mai degrabă cu concursul pentru desemnarea noului manager, nici până la ora aceasta nu știm care este programul Zilelor Bacăului 2016. Probabil vom afla mâine-poimâine, după ce vom ști întâi care este firma ce și-a adjudecat contractul de aproximativ 160.000 de lei.

Chiar dacă primarul Cosmin Necula a promis că Zilele Bacăului vor fi „altceva” în noul său mandat, se pare că ediția din acest an a ratat-o. Bugetul e mic, iar incertitudinea e maximă. Aceste precizări le-am făcut și la ultima ședință de Consiliu Local. Bine măcar că au fost mutate din centru!

Unde au avut loc Zilele Bacăului în ultimii ani:

 • 2007: Insula de Agrement
 • 2008: Insula de Agrement + Piața Tricolorului
 • 2009: Platoul Sălii Sporturilor
 • 2010: Insula de Agrement
 • 2011: Platoul Sălii Sporturilor
 • 2012: Platoul Sălii Sporturilor
 • 2013: Platoul Sălii Sporturilor
 • 2014: Centrul orașului
 • 2015: Centrul orașului
 • 2016: Platoul Sălii Sporturilor

11 thoughts on “Aventuri urbane #14: Zilele Bacăului se întorc pe Platoul Sălii Sporturilor

 1. Cristiane hai sa mai organizam si ceva activități frumoase la Bacau! Oare chiar așa in urma am rămas, bâlci mai rău ca la Vaslui. Vai de noi…

  1. Vaslui are niște proiecte și actiuni de îți sta mintea un loc. Ar trebui sa mai vii pe acolo.

 2. O sa iasa un mare fas, o mare cacialma cum nu a mai fost vreodata! Primarul si cei din jurul sau sunt incompetenti rau, dar RAU, RAU DE INCOMPETENTI, bubuie de incapabilitate, in acest domeniu! Nu au habar de nimic! Au scos la licitatie rahatul asta, pe bani putini si pentru banii care sunt alocati, o sa se bata mai multe firme de duzina, care vor da pretul si mai jos si o sa puna cei mai ieftini cantareti! Ba, macar spunele ca sunt tampiti cu totii, chiar si consilierii in mare parte! In loc sa ridice evenimentul, imbecilii il ingroapa! Ba, dar betivii si incultura vor fi in top!

 3. Din aceste balciuri cei mai castigati ies vanzatorii de carnati si mici cu bere. Acolo se aduna banutul gros (oare cate incasari se bat pe casa)si toata lumea isi primeste parandarat-ul de la mic la mare. Hai cu balciul ca e misto!

 4. „Probabil vom afla mâine-poimâine, după ce vom ști întâi care este firma ce și-a adjudecat contractul de aproximativ 160.000 de lei”
  Serios ca nu se stie cine e firma??? A depus acte de legare la E-ON si a cerut aviz de principiul la ISU si nu se stie?
  E clar si cu tine tinere…mergi pe aceleasi printipii: „au plecat ai nostrii, au venit ai nostrii…”

  1. Eu ce treabă am? Sunt consilier local independent, am criticat felul în care sunt organizate anul acesta zilele orașului, nu fac parte din executiv.
   Ce am zis greșit? Da, nu se știe deoarece până ieri a fost deschis apelul. Abia astăzi se deschid ofertele și asta e o informație oficială, postată pe site-ul primăriei: http://www.primariabacau.ro/fisiere/stiri/Clarificari_(1).PDF

   După ce se deschid ofertele și se stabilește câștigătorul, vom ști exact care e firma și implicit ce program vom avea la Zilele Bacăului 2016.

   1. …postata a fost, ca acum linkul nu mai este…
    „NE PARE RĂU, PAGINA SOLICITATĂ NU EXISTA”

 5. Te rugam frumos sa ne informezi si pe noi cine este proprietarul terenului pe care sunt amplasate de obicei corturile cu mâncare.
  Am aflat ca terenul este asfaltat in aceste zile de proprietarul terenului respectiv si nu de primarie, iar noi amaratii credeam ca terenul este domeniu public al municipiului Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *