Fără muzică ușoară la Zilele Bacăului 2013

Miercuri, 9 Octombrie 2013 | Bacau, stiri | 4 comentarii

Tocmai am primit programul festivalului Zilele Bacăului 2013 și am mai multe vești pentru voi. Din start, trebuie să știți că Naguale este singurul artist de muzică ușoară care va urca pe scena din fața Sălii Sportului.

În schimb, maestrul Gheorghe Zamfir va deschide festivalul din acest an la Teatrul de Vară, vineri, 11 octombrie, ora 18:00, împreună cu Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău, dirijată de Ovidiu Bălan. Deschiderea nu este de ratat!

Concert-Gheorghe-Zanfir-la-Teatrul-de-Vara-10

Tot la Teatrul de Vară, dar sâmbătă, Filarmonica și corul “Armonia” vor încânta băcăuanii cu “Rock simfonic”. Accesul la cele două evenimente de la Teatrul de Vară se face pe bază de invitații. Acestea se găsesc la sediul instituției.

În rest, vineri, sâmbătă și duminică vor avea loc recitaluri pe platoul de la Sala Sporturilor.

Programul este dominat de muzică folclorică aka populară:

 • vineri: George Cojocărescu, Anton Achiţei, Ansamblul “Ciobănaşul”, Naguale, Viorica şi Ioniţă din Clejani;
 • sâmbătă: Maria Şalaru, Alexandru Luca, Oltiţa Todârcă, Nicu Chiriţă şi Nelu Ploieşteanu;
 • duminică: Ansamblul “Busuiocul”, White Mahala,Alexandru Jidveianu şi Ionică Moroşanu.

Programul pare plictisitor pentru mine. Nu și bugetul festivalului: 200.000 lei. 2 miliarde. Peste 1 miliard ne costă onorariile artiștilor.

Primăria va amplasa o scena şi în Parcul Nord al oraşului, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul oarar 11.00 – 15.00, scenă pe care vor evolua trupe şi solişti amatori, elevi ai Palatului Copiilor, membri ai altor organizaţii şi fundaţii din oraş. Meşterii populari îşi vor expune produsele lucrate manual şi de artizanat în Parcul Catedralei, în perioada 11 – 13 septembrie. – Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt Primăria Bacău

Asta avem, cu asta defilăm. Adică noi, tinerii, cu nimic. Distracție plăcută!

4 comentarii la “Fără muzică ușoară la Zilele Bacăului 2013”

 1. popa 9 Octombrie 2013 at 21:36 Permalink

  dar muzica populara ce are? crezi ca toata lumea asculta house trouse dintr asta de al tau???

 2. NU conteaza 12 Octombrie 2013 at 22:23 Permalink

  Nu vad absolut nimic rau in a aduce atisti “la moda” cumarveni cate putine pentru toti aia e cheia. pentru oamenii din bacau rock-ul simfonic e ceva oarecum nou, ar putea primaria bacaului sa aduca astfel de muzica si pe viitor. Ce-i adevarat nu are destui ascultatori in romania, dar aia care sunt is cu 10 clase peste multimea de oameni care merg la concerte cu antonia si conecta….. sa sparga seminte!!!!!

 3. irina 14 Octombrie 2013 at 13:08 Permalink

  zilele bacaului vor continua si azi


Lasa un comentariu