Budapesta, noaptea, de la înălțime

Luni, 21 Mai 2012 | foto, Pareri personale | 3 comentarii

Tocmai am ajuns la Centrul European de Tineret din Budapesta, unde voi participa pe parcursul următoarei săptămâni la Cursul de formare pentru bloggeri și activiști online, o primă etapă a proiectului proiectului Young People Combating Hate Speech Online, desfășurat de Consiliul Europei în perioada 2012-2014.

Călătoria a fost destul de complicată (tren-tren-microbuz-avion-autobuz-metrou-perpedes), însă nu am simțit-o. Avionul a avut o întârziere la decolare de 90 de minute. A320-urile companiei Wizz Air sunt net superioare pe partea de confort față de Boeing-urile celor de la Blue Air.

Înainte să mă duc la somn -că mâine încep activitățile-, vă las în compania celor 5 fotografii pe care le-am făcut în această seară de la etajul patru al Centrului European de Tineret. Priveliștea este superbă!

Acest loc este ireproșabil de curat și modern. Noi, care suntem obișnuiți în România cu niște cămine mizere (mă refer la majoritatea lor), privim centrele de acest gen ca pe ceva de lux. Cei din afară le văd ca pe ceva normal.

3 comentarii la “Budapesta, noaptea, de la înălțime”

 1. carmen 21 Mai 2012 at 13:58 Permalink

  …hai sa-ti arat Budapesta noaptea…uite-asa, la prima vedere, tot noaptea, mi-am schimbat si eu parerea, in bine, despre acest oras si oamenii lui !!! spor in toate (studiu+vizitare+poze)!

 2. suiefan 22 Mai 2012 at 22:38 Permalink

  Aaaaaaaaaa!!! Orasul care nu pune intrebari, ce amintiri… Frumos

 3. Reno 23 Mai 2012 at 13:21 Permalink

  Felicitări pentru pozele nocturne. Intuiam ca vei face poze de pe balconul lobby-ului de la etajul patru al Centrului European de Tineret din Budapesta, de fapt din Buda,…:). Trebuie sa recunoatem ca pozitia institutiei este extrem de favorabila pentru realizarea unor panorame citadine. Ideal ar fi fost, daca explicai ce reprezinta imaginile. Hai ca o fac eu :-):

  1.Fatada dinspre Dunare a Parlamentului.
  2. Vedere spre sud-vest, asupra Dealului Cetatii, de la stanga spre dreapta: aripa nordica a Palatului Regal, o parte din Bastionul Pescarilor si Biserica Adormirii Maicii Domnului (pe numele sau turistic: Biserica Matyas) din Piata Sfanta Treime si putin in clar-obscur silueta Hotelului Hilton din Cetate.
  3. Podul Sf. Margareta, vazut dinspre Buda cu rampa ce face legatura cu insula Sf. Margareta, in plan indepartat se poate observa turlele bisericii Sf. Dominic iar in dreapta, foarte indepartat, obiectivele iluminate din Piata Eroilor (Piata Milenara)
  4. Vedere spre sud -est asupra Dunarii cu podul cu lanturi (primul), podul Elisabeta iar ultimul este podul Libertatii (fost Franz-Joseph); in dreapta, pe faleza din Buda se vad turlele iluminate ale Bisericii Sf Anna a Manastirii Iezuite (in stil baroc), iar in dreapte, turnul bisericii reformat-calvine din Piata Silagyi Dezso (in stil neogotic).
  5.,… nu cred ca are nevoie de comentarii,…:)

  Cheerio.


Lasa un comentariu