Caut câteva chestii #București

Luni, 4 Februarie 2013 | Bucuresti | 10 comentarii

Spre deosebire de mulți alții (și o spun fără modestie), consider că am spirit civic. Acest fenomen nu se reduce numai la a-mi respecta obligațiile, ci înglobează și dorința arzătoare de a iniția și de a face lucruri pentru comunitatea din care fac parte. Așa-s io, mai băgăcios. Implicarea în Consiliul Elevilor, crearea Asociației Divanului AdBlog, participarea la proiectul Comisiei Europene Young People Combating Hate Speech Online sunt câteva exemple.

Pe perioada liceului m-am implicat serios în multe acțiuni civice ce s-au desfășurat pe raza orașului Bacău. În toți acești ani am aderat la multe grupuri informale sau formale, entități care contribuiau fie la informarea mea în ceea ce privește un anumit lucru, fie mă făceau să am acel sentiment de apartenență la un grup.

Cel mai bun exemplu este grupul ProBike, care adună pasionații de ciclism din Bacău. Sau Bloggeri din Bacău – cu bloggeri, despre bloggeri și evenimentele dedicate lor. Fără ploaie de link-uri. Apoi, Fotografi Bacău, un grup constituit pe Facebook ce adună fotografii din Bacău. Ocazional, membrii acestor grupuri se întâlnesc și fac chestii împreună.

casa poporului apus bucuresti

Cum Bucureștiul este o junglă și fiecare trage pentru el și numai pentru el, ceea ce e cam aiurea într-o societate normală dac-ar fi să mă întrebați pe mine, am observat că există puține grupuri de oameni care să vorbească aceeași limbă. Sau, că și asta este probabil, să nu știu eu de ele. De aici și acest articol.

Vreau să-mi spuneți dacă există pentru București:

 • un grup cu bloggeri, dar nu ca Bloggeri din București, unde toată lumea bagă link-uri și nimeni nu interacționează cu nimeni. Vreau un grup de bloggeri care ies periodic la o bere, așa cum facem noi la Bacău, cu Divanul AdBlog. Dacă nu este, căutăm doritori și facem comunitate.
 • un grup cu bicicliști – unul precum ProBike, unde lumea discută numai și numai despre biciclete și unde se pun la cale ieșiri în sau pe lângă București. În ProBike, spre exemplu, când e frumos se organizează ieșiri la gratar cu țoacla.
 • un grup cu fotografi, dar care să funcționeze ca o comunitate și nu ca un portal de sharing. Vreau interacțiune și inițiative interesante.
 • un site/grup/forum/portal pe care să găsesc evenimentele din București, așezate pe zile. Când spun evenimente mă refer și la cele de interes general, adică nu numai filme, clubbing, teatru și operă, ci și concerte de prin mall-uri, prezentări de modă, lansări de proiecte europene, inaugurări, curse, concursuri, sărbători ale recoltei, marșuri, proteste, inițiative ale autorităților, etc.
 • un grup cu studenți bucureșteni care sunt puși pe treabă, care fac chestii mișto și de luat în seamă.
 • comunitate de tranceri.

Mersi!

10 comentarii la “Caut câteva chestii #București”

 1. Madalin Blidaru 4 Februarie 2013 at 19:07 Permalink

  Banuiesc ca raspunsul, in cazul in care nu exista, este cel din propozitia a doua din fraza a doua.

 2. stefan 5 Februarie 2013 at 12:47 Permalink

  O comunitate de tranceri ar fi cool :)

 3. Alex B 5 Februarie 2013 at 13:01 Permalink

  “fiecare trage pentru el și numai pentru el, ceea ce e cam aiurea într-o societate normală dac-ar fi să mă întrebați pe mine” – de la Adam Smith încoace e tot aşa. Funny că ori acum realizezi ori îndeajuns de funny să îţi pară awkward, când soiul ăsta de competiţie, naturală de altfel, e motorul societăţii. Nu pune nimeni la perete colaborarea între semeni, fie ea în contexte gen cele punctate în bold de către tine, dar societăţii şi ţie, în timp, vă e mai bine cu un strop, doi, trei, litri de hedonism şi o atitudine go-hard-for-yourself-or-go-home. Ain’t nobody got time for flower-power meetings în care toţi îşi deschid larg braţele şi se prefac uber-sociabili, când, really, tot interesul propriu primează din subconştient.

 4. Alina 5 Februarie 2013 at 13:11 Permalink

  Sincer in Bucuresti nu o sa gasesti nimic din toate astea pentru ca e,dupa cum ai spus si tu, o jungla si nu se compara cu Bacaul! Jungla in sensul ca sunt oameni din toate zonele,unii mai dispusi sa comunice altii nu, iar cei care comunica sunt interesati de cluburi,pub-uri si cam atat!

 5. Raynoo 5 Februarie 2013 at 19:34 Permalink

  Si daca nu exista aceste lucruri de care spui tu in Bucuresti, care e problema? de aia nu putem dormi noi noaptea… Nu vad de ce ar fi asa necesare chestiile astea, dupa parerea mea sunt niste banalitati ceea ce spui, pt ca Bucurestiul in situatie in care se afla, avand in vedere ca este capitala din U.E., aici sunt lucruri mult mai importante de facut cum ar fi cainii maidanezi care sunt peste tot in tot Bucurestiul si problema cu gunoaiele care la fel sunt peste tot. Este un oras mare, cu o adunatura de oameni din toate colturile tarii dar si a lumii (am vazut mai nou prin Buc indieni, arabi, albanezi, p.s. tigani, chinezi si negri erau demult). Tu spui ca Bucurestiul este o jungla… Heloo viata insasi e o jungla, suntem in secolul vitezei ai uitat? Cine mai are timp sa ajute pe unul pe altul cand de abia mai avem timp sa ne rezolvam propriile probleme, urmand sa apara altele. Ceea ce spui tu ca nu are Bucurestiul, crede-ma se poate trai si fara acele bloguri/grupuri cum spui tu. Poate in Bacau toata lumea se cunoaste cu toata lumea si oamenii de acolo sunt f. respectosi sau omenosi, dar vezi tu Bucurestiul este intr-o continua miscare unii vin, altii pleaca, e un oras mai alert/zapacit. Hmm… ,,in Buc fiecare trage pt el,, pai fiecare om de pe planeta asta munceste si se zbate pt el in primul rand nu ti se pare normal? tu muncesti si-i dai salariul lu’ vecinu’? asa ca esti un cetatean bun? nu cred… e greu in ziua de azi sa te ajute cineva cu ceva si asta nu se intampla doar in Buc asa este in toata Romania, poate si in alte tari nu stiu… Nu stiu unde ai vrut sa bati cu acest subiect pe blogul tau, pt ca este incomplet si nu foarte explicit. Din cuvintele tale se poate intelege ca un oras mare ca Bucuresti nu are grup de bloggeri si bla-bla-bla si adica e praf pt ca nu are… si ca Bacau este nu stiu cum si are toate astea… Pff… aiurea in tramvai… Sincer…

 6. Kristofer 5 Februarie 2013 at 19:55 Permalink

  Ca să fie clar, n-am zis că este vreo problemă dacă astfel de grupuri nu există. De altfel, n-am zis că nu se poate trăi în București fără astfel de comunități.

  Dar sunt sigur că există, iar scopul articolului meu este să le găsesc.

 7. anonim 5 Februarie 2013 at 20:08 Permalink

  Reynoo my man, nu o lua in nume de rau, dar esti cu un secol in urma! Suntem in secolul informatiei si nu al vitezei. 😉

 8. motolady 5 Februarie 2013 at 21:08 Permalink

  Sa le luam pe rand:
  -daca tot ai gasit grupul de bloggeri, propune tu sa va intalniti, eventual vorbeste cu fiecare pe privat (daca e asa aglomerat cu link-urile)
  -stiu ca era un forum, ceva cu “urban”. urbanbike, urbancycle…nu mai stiu. E despre biciclete, motoare, skate-uri etc. Tin minte ca citisem discutii intre biciclistii din Bucuresti sa se intalneasca.
  -portalul de evenimente…esti in Bucuresti, sunt mult prea multe sa existe asa ceva :)
  -la studenti cauta “SSUB”. Au sediul in regie, caminul P11, cred. Au intrare si scari separate de camin.
  In rest, tot ce nu gasesti creaza tu. 😉

 9. motolady 6 Februarie 2013 at 04:39 Permalink

  De la SSUB pleaca foarte multe asociatii studentesti. Inclusiv asociatiile fiecarei facultati din poli, tot de acolo pleaca. Incepe cautarea de acolo ca-s multi studenti implicati. Care-i vezi mai pusi pe treaba, ii faci sa fie un grup si te descurci tu mai departe.


Lasa un comentariu