Cum a fost la Sensation Bucureşti – păreri strict personale

Marti, 24 Aprilie 2012 | Clubbing, muzica, Pareri personale | 7 comentarii

După miile de litere din recenzia pe care am publicat-o “la cald” pe Urban.ro (care include video, fotografii şi tracklist), am şi pentru voi tot câteva mii. Nu de alta, însă am nişte impresii de împărtăşit, mai personale decât cele din recenzie. A fost neaşteptat de frumos, însă nu atât de electrizant şi fantastic precum spun unii sau alţii. Mi-a plăcut muzica, în special setul lui Hardwell, dj şi producător care a dărâmat Romexpo între orele 4 şi 5. Aşadar şi prin urmare, cine a plecat acasă în timpul setului lui Mauro Picotto a pierdut artistul serii.

Sensation – Ocean of White Bucureşti 2012 este primul event cu ţinută albă obligatorie la care am participat vreodată. Evenimentele de acest gen de prin oraşele din România, organizate de nişte amatori în ale clubbing-ului, sunt nişte gherle “senzaţionale” la care nu m-aş duce nici dacă m-ar împuşca cineva. Revenind la Sensation, dintre cei 15 000 de participanţi, 3 700 au fost străini. Atmosfera a fost ok, mult peste evenimentele cu intrare liberă de genul Liberty Parade. E bine că biletele au fost scumpe pentru că nu toţi maneliştii care nu au niciun gram de cultură de out-going şi-au permis să vină.

Nu am văzut şi nici nu am auzit incidente. Singurul lucru care m-a lăsat cu un gust amar a fost “prăfuiala” pe care unii (foarte puţini, de altfel) nu au reuşit să o lase pentru petrecerile sparte de cartier. Nu ştiu şi nu înţeleg cu ce îi încălzesc drogurile, frate! Eu ating nirvana datorită muzicii bune pe care o aud, respectiv a atmosferei de mulţime care cântă şi dansează la unison. Nu dau doi bani pe alcool şi droguri, nu-mi trebuie. Cine spune că muzica electronică este pentru drogaţi, se înşeală. Este o prejudecată de rahat, caracteristică frustraţilor care nu au fost lăsaţi să iasă în oraş când erau puştani.

Locaţia a fost excelentă. Nu a fost îngrămădeală pe ringul de dans, însă da la jetoane şi baruri. Norocoşi sunt cei care au avut bilete la zonele VIP şi Deluxe, căci accesul la bar a fost floare la ureche. Tried and tested. Cei din Ring s-au înghesuit, nu glumă. La toaletă la bărbaţi era caterincă maximă. Motivul? Printre masculi se mai strecurau vreo 2-3 domnişoare care erau cu prietenul şi care scăpau astfel de coada imensă de la toaleta fetelor.

Vă spun sincer că am fost dezgustat de exemplarele care au venit la petrecere cu tricouri cu Real Madrid. E ca şi cum m-aş duce în tribună la meci îmbrăcat în frac. Să zicem că pantalonii scurţi sunt admişi la astfel de evenimente, însă nu sport, să fim serioşi! Vă mărturisesc că, pentru mine, momentul serii a fost remixul lui Hardwell pentru Tiesto – Love Comes Again. O sală întreagă a cântat-o, iar momentul este unic şi la pus la loc de cinste pe YouTube.

Personal, nu m-au încălzit cu nimic fântânile şi dansatorii, dar nici efectele vizuale. Nu mă dau în vânt după aşa ceva, iar pentru mine… it’s all about music. Muzica face totul pentru mine, fie că vorbim de o petrecere de club, fie de un mega-eveniment ca Sensation. Sunt pasionat până în măduva oaselor de sound-uri tari, bassline-uri agresive şi melodii energice sau emoţionante. De aia scriu cu atâta patimă pe Urban.ro, de aia călătoresc şi merg la evenimente, de aia urmăresc zilnic release-urile din muzica dance şi de aia fac live tracklist. Sunt pasionat de muzică (în special trance şi progressive) şi simt o bucurie imensă când o împărtăşesc cu alţii.

Şi da, se poate şi la noi!

7 comentarii la “Cum a fost la Sensation Bucureşti – păreri strict personale”

 1. Fox 24 Aprilie 2012 at 01:02 Permalink

  Salve,

  Am trecut sa fac o mica paranteza in legatura de incidente – Nu mai compara cu Bacaul lumea de acolo! Aia au o cultura si o educatie pe cand la noi in cluburi intrarea e moca sau 10ron intrarea… nu poti avea oameni 100 la 1000 educati.

  La fel cum in Bucuresti nu ai sa vezi club de manele la max 7metri de Teatrul national “I.L. Caragiale” si asta spune multe :(

 2. Anonim 24 Aprilie 2012 at 08:34 Permalink

  aici ii dau dreptate mare lui fox, este o diferenta foarte mare intre cocalarismul si figurile care sunt etalate in orasul bacau si alt oras din romania … sunt diferente foarte mari care dupa 5 ani de stat intr-un oras ca bucuresti sau brasov te face sa nu te mai intorci never ever in bacau, sau te intorci pt o mini vacanta de 2 3 zile doar de dragul celor dragi, parinti si si poate prieteni din liceu daca mai sunt si ei …

 3. Dragoş Lascarache 24 Aprilie 2012 at 14:21 Permalink

  Evenimentul a fost unul deosebit; e plăcut sa vezi atâţia oameni imbracati in alb iar băieţii de la lumini si efecte speciale au facut treaba bună, fiecare reflector sincronizandu-se perfect cu sunetul puternic care imi făcea inima sa vibreze pe ritmul beat-ului (exact cum imi place mie).
  In opinia mea nu si-a meritat banii (240 ron) pentru ca sunt si alte evenimente unde te poti distra mult mai ieftin, cel putin la fel de bine si cu muzica la fel de buna. (ma refer aici la evenimentele organizate de The Mission)
  Un mare minus a fost absenta legendarului Eric Prydz care probabil ar fi completat ritmurile energice ale lui Fedde si Hardwell, acestia din urma încingând publicul cu stilul lor exploziv. Iar cat despre public, au fost totuşi cateva specimene care credeau ca ringul de dans e doar al lor..

 4. Dragos Lascarache 24 Aprilie 2012 at 16:16 Permalink

  Iar Mc GEE, probabil are cea mai buna meserie din lume. 😀

 5. tranceISdead 24 Aprilie 2012 at 20:18 Permalink

  nu ma pot abtine sa nu-ti spun 3 lucruri :
  1.banii filtreaza intr-adevar clientela, dar sa spui ca bani=cultura, e rusinos si ofenseaza multi oameni.In primul rand pe acei DJ pe care ii adori atat de mult si care la inceput poate au purtat o pereche de pantaloni rupti ca sa-si stranga bani de niste casti sau placi.

  2.ultimul Sensation a fost in 2005 in Amsterdam(de fapt cam pe atunci a murit si ultima farama de trance)Restul nu sunt altceva decat francize puse pe facut bani, iar muzica o poti numi in cel mai bun caz euro-dance.

  3. ca iubitor de sunete in general si de trance in particular ,ti-as sugera sa-i studiezi putin originile; nu o spun ca pe o aroganta sau pentru ca vad cum te intitulezi vreun “connaiseur”, ci pentru ca s-ar putea sa descoperi lucruri frumoase.Din pacate cuvantul trance a fost asimilat de industria muzicala la fel cum pederastii au pus stapanire pe curcubeu sau tiganii pe cuvantul rrom(an).Nu sunt nici rasist nici homofob,insa cred ca ai inteles ideea.

 6. enjoy breathing 25 Aprilie 2012 at 09:55 Permalink

  adevarat! se poate si la noi…


Lasa un comentariu