Cum m-am descurcat la bacalaureat – sfaturi out-of-the-box

Duminica, 30 Iunie 2013 | Pareri personale | 4 comentarii

Eu am dat anul trecut bacalaureatul. Am scris imediat după examene cum am procedat. Vreți niște sfaturi, așa, pe ultima sută de metri?

În săptămâna examenelor scrise am mers cu bicicleta peste 120 de kilometri. M-am relaxat, am respirat și nu mi-am făcut griji. Dar aveam un bagaj mediu de cunoștințe în spate. Nici nu vă dați seama ce importanță are încrederea pe care o aveți în voi, în ceea ce știți și mai ales în ceea ce puteți!

Pentru mine, drumul spre centrul de examen era ca un marș en-fanfare. Făceam glume, mă deconectam. Mai ales la limba română sau la istorie, creativitatea și inspirația vă pot aduce 2 puncte în plus. Da, două puncte dacă aveți talent la scris și la a vrăji frazele pe care le puneți pe hârtie. Da, chiar și fără prea multe noțiuni în spate.

kristofer pe bicicleta

M-am uitat pe bareme cu câteva săptămâni înainte și îmi făcusem niscaiva calcule. Efectiv nu aveam cum să nu trec examenele, ba chiar îmi luasem ca reper nota 8 ca medie generală. Am izbutit un 8,38 fără efort, fără nopți peirdute aiurea cu nasul în caiet, fără poze pe Instagram de genul “mă vedeți că învâț?”, etc. Dar pentru asta îți trebuie sânge rece, să fi fost atent în anii de liceu (și nu numai) la cursuri și să ai talent la scris. E o plăcere să te joci cu orice fel de eseu argumentativ când știi că mereu ai argumente, fie ele și ciudate.

Tot la română, dar pentru cei care nu se descurcă de minune, dați impresia celor care vă corectează lucrarea că meritați să treceți examenul, că faceți ceva în timpul liber, că sunteți împlicați. Pentru asta vâ trebuie talent. Concret, subtilități. Băgați, asta e salvarea voastră dacă nu aveți prea multe în comun cu subiectele pe care le aveți în față.

Considerați-mâ nebun, nu mă băgați în seamă, dar eu așa am luat bacul cu 8,38. Fără stres și cu talent.

În fine, succes tuturor și ne vedem la facultate!

4 comentarii la “Cum m-am descurcat la bacalaureat – sfaturi out-of-the-box”

  1. Alexxx 30 Iunie 2013 at 19:28 Permalink

    mah, tu vrei sa pice astia? :))

  2. Cristina 30 Iunie 2013 at 19:28 Permalink

    Cata spaga ai dat?


Lasa un comentariu