Era odată un elev care a luat bacalaureatul fără stres

Marti, 10 Iulie 2012 | Pareri personale | 15 comentarii

Era odată un elev. Absolvea douăsprezece clase și trecea bacalaureatul fără stres. Mergea zilnic peste 50 de kilometri cu bicicicleta înainte de probele scrise ale examenului de bacalaureat și era relaxat. Se baza atât pe cunoștințele acumulate atât la școală (cât prindea în clasă), cât și pe cele adunate zi de zi, prin intermediul informațiilor de actualitate atât de vitale pentru o viață de cetățean responsabil și care are pretenții de la societatea în care trăiește.

Nu a făcut pregătire și nu a tocit. A luat 8,38 la bacalaureat, o notă mulțumitoare având în vedere programul încărcat pe care îl are datorită activităților în care se implică. Este o notă suficientă pentru a intra la una dintre facultățile pe care elevul dorește să le urmeze. Trebuie să precizăm că nu este obsedat de o facultate anume. Este flexibil și își dorește să intre la o facultate care în primul rând să îi placă, după care să aibă cu o programă de studiu care să îi permită să își pună în aplicare ideile pe care le are pentru startul său studențesc la București.

Pentru acesta este foarte important ce face pe lângă facultate. El nu merge la București doar să învețe și/sau să se distreze, ci ca să își construiască un viitor. Este convins că va reuși dacă se va ține de treabă.

Despre examenul de bacalaureat… crede că a fost facil și ușor de promovat dacă exista un minim interes din partea celor care l-au susținut. I-a blamat, pe Twitter, pe tinerii care nu au reușit să ia bacalaureatul și care acum dau vina pe cei din Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului pentru isprava lor. Este convins că principalii vinovați pentru ce li se întâmpla sunt nimeni alții decât ei, cei care nu au promovat bacalaureatul. Elevul a spus asta și aseară, la Impuls TV, unde a vorbit despre rezultatele de la examenul de bacalaureat din acest an. Alături de el s-au aflat două eleve model care au obținut la bacalaureat medii de 9,90, respectiv 9,76. Elevi ca aceștia au demonstrat că se poate.

Da, se poate atunci când acasă ai o voce pe care să o auzi periodic că îți vorbește despre viitorul tău, despre ce e bine și ce e rău. Se poate atunci când ai și alte preocupări decât jocurile de noroc și pierdutul nopților în dauna anturajelor defectuoase. Se poate, dar trebuie să vrei și să crezi în tine! În altă ordine de idei, poți lua bacalaureatul fără să studiezi, însă n-ai cum să nu îl treci dacă înveți.

Subsemnatul mulțumește părinților săi, tuturor profesorilor care au contribuit la educația lui, dar și oamenilor care îl înconjoară și care îi doresc binele.

Foto via Cristi Juverdeanu.

15 comentarii la “Era odată un elev care a luat bacalaureatul fără stres”

 1. Anonim 10 Iulie 2012 at 16:28 Permalink

  Desi, trebuie sa recunosti ca ti-ar fi fost putin mai greu la reala.

  Oricum, felicitari pentru atitudine, rezultate si increderea in tine!

 2. Ioana 10 Iulie 2012 at 16:37 Permalink

  Bravo Cristi! Iti dau dreptate 100%. Singurii vinovati sunt chiar elevii. Media mea de BAC a fost 9,50 si fara sa ma stresez. Ca si tine m-am bazat pe cunostintele acumulate in liceu si pe cultura generala, iar unde nu am fost sigura pe mine am incercat sa aprofundez materia.

  Mesajul meu este simplu: examenele sunt de nivel mediu si oricine le poate promova cu minim de efort. Nu cautati vinovati pentru indolenta voastra.

 3. antonio 10 Iulie 2012 at 17:49 Permalink

  Felicitari pt nota, dar la geografie si istorie e mai simplu. Daca dadeai mate M1 te treceau putin tranpiratiile :)

 4. Alex 10 Iulie 2012 at 18:59 Permalink

  Orice pusti care da bacul doar la Romana,Istorie,Geografie si alte obiecte, mai putin matematica e imposibil sa nu il ia decat daca e idiot cu diploma. Dar daca aveai matematica, nu mai erai tu cu viitorul la Bucuresti ci cu viata de blogger in Bacau pentru inca un an(asta daca picai si in toamna). Nu o lua ca pe o critica, dar cam asta e realitatea.

 5. Alt Alex 10 Iulie 2012 at 21:35 Permalink

  Inca se mai dau aceleasi subiecte la romana si la real si la uman?

 6. Anonim 10 Iulie 2012 at 21:50 Permalink

  Dar pana la urma si-a ales profilul in functie de ce a vrut sa faca, deci degeaba incepeti toti sa-l judecati. E algerea fiecaruia, ar fi fost mai greu, dar el a ales sa nu fie.

 7. Stefan 11 Iulie 2012 at 08:18 Permalink

  Ba, degeaba spuneti toti acum ca daca ar fi dat la mate (M1)ar fi fost mult mai greu pentru el. Bravo lui ca si-a ales un profil care il caracterizeaza si care il vaa ajuta in viitor la facultatea pe care vrea sa o urmeze. Ca degeaba se duc o gramada la profil real, desi nu au nici o treaba cu matematica, fizica sau informatica. Ca vorba aia, in generala toata lumea are medie peste 8 la mate, dar asta nu inseamna ca toata lumea este buna la mate, insa ei se duc la profil real ca asa e frumos.
  Tot respectul omule si succes in continuare in ceea ce vrei sa faci!

 8. Ioana 11 Iulie 2012 at 10:50 Permalink

  Nu vreau sa fiu rautacioasa…dar avand in vedere ca am terminat uman,tot in Bacau,media ta de la Bacalaureat e sincer cam mica. 8,53 deobicei se intalnea la elevii care au terminat real…dar umanul intotdeauna a avut medii peste 9. Oricum felicitari.

 9. Ioana 11 Iulie 2012 at 10:51 Permalink

  Pardon 8,38 :|…si mai mica.

 10. rene 13 Iulie 2012 at 19:34 Permalink

  umanu e pentru cei cu abilitati la pilire
  la real intra majoritatea celor care vor un viitor sau doar sa ajunga bine

 11. Mihaela 14 Iulie 2012 at 11:42 Permalink

  Felicitari pentru tot ce faci! Te admir si cred in viitorul tau. Succes in continuare!

  O mamica …


Lasa un comentariu