Deputatul Lucian Ciubotaru are dosar la DNA pentru fapte de corupție

Vineri, 19 Februarie 2016 | Bacau, Politica | 1 comentariu

Sezonul de curățenie iarnă-primăvară pe scena politică băcăuană a început. Astăzi, sub lupa DNA se alfă Lucian Ciubotaru, deputat PNL în Parlamentul României, față de care DNA Bacău a pus în mișcare acțiunea penală.

Ciubotaru, cel mai deontolog parlamentar băcăuan de pe Facebook, a intervenit, prin medicul legist Marcel Bădără, pentru mușamalizarea actului constatator al unei beții la volan săvărșite de unul dintre prietenii unui coleg de-al său de partid. Cel puțin asta spun procurorii.

La data de 15 februarie 2016, inculpatul Ciubotaru Lucian, deputat în Parlamentul României, la solicitarea unui coleg de partid, i-a solicitat medicului legist Bădără Marcel să intervină pe lângă pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord.

 

Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten de-al colegului de partid din care făcea parte şi Ciubotaru Lucian, care, la data de 12/13 februarie 2016, a fost oprit în trafic de organele de poliţie și testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pentru a fi emis acel buletin, în condițiile arătate mai sus, inculpatul Bădără Marcel a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeași zi, prin intermediul inculpatului inculpatul Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei. – SURSA: DNA

Astfel, Ciubotaru și Bădără vor fi puși sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile după ce plătesc cauțiunea. 5.000 de lei primul, 10.000 al doilea.

Numele Ciubotaru nu este străin de fenomenul corupției. Anul trecut, soția sa a fost condamnată la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru fraudarea de fonduri europene alături Constantin Apostol, fost director al ADR Nord-Est.

În ultimele luni, Lucian Ciubotaru a fost văzut braț la braț cu senatorul Dragoș Luchian, candidat al PNL la Primăria Bacău. Toamna trecută, când am scris despre chiriile pentru cabinetele parlamentarilor din Bacău, am descoperit că Lucian Ciubotaru plătește lunar firmei SC Wood Vintage SRL fabuloasa sumă de 650 de euro/lună pentru un birou în satul Ciumași din comuna Itești.

Conform criteriilor de integritate adoptate de PNL la sfârșitul anului trecut, Lucian Ciubotaru nu va putea candida la alegerile locale sau parlamentare din acest an.

vasile nistor dragos luchian lucian ciubotarumiting usl 2012 arena nationala

1 comentariu la “Deputatul Lucian Ciubotaru are dosar la DNA pentru fapte de corupție”

  1. Manole 19 Februarie 2016 at 19:42 Permalink

    :)))) ce greseli de copii mici…


Lasa un comentariu