Facem și noi dezbatere publică pentru Planul de reducere a zgomotului din oraș așa cum prevede legea?

Vineri, 25 Noiembrie 2016 | Bacau | Comenteaza

Miercuri, 23 noiembrie 2016, pe site-ul Primăriei Bacău a apărut informația cum că instituția condusă de Cosmin Necula organizează luni, 28 noiembrie 2016, la Centrul de Afaceri și Expoziții (etaj 1, sala WorkShop) un eveniment pentru a discuta împreună cu publicul interesat Planul de acțiune destinat gestionării și reducerii zgomotului în municipiul Bacău.

Așadar, vorbim de un act normativ foarte important, care, conform Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, ar trebui să stea în dezbatere publică cel puțin 30 de zile.

E foarte bine că executivul organizează un eveniment pentru a dezbate planul, dar nu înțeleg de ce propunerile, sugestiile și opiniile solicitate cetățenilor și/sau grupurilor interesate pot fi trimise până la aceeași dată, și anume 28 noiembrie 2016. Conform art. 7 alin. (2) din Legea 52/2003, acest document ar trebui adus la cunoștința publicului cu cel puțin 30 de zile înainte de termenul limită din anunț. Ori noi vorbim aici de doar 6 zile amărâte, 2 fiind nelucrătoare.

Anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoştinţa publicului, în condiţiile alin. (1), cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autorităţile publice. Anunţul va cuprinde: data afişării, o notă de fundamentare, o expunere de motive, un referat de aprobare privind necesitatea adoptării actului normativ propus, un studiu de impact şi/sau de fezabilitate, după caz, textul complet al proiectului actului respectiv, precum şi termenul-limită, locul şi modalitatea în care cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ.

Domnule primar, vă mai amintiți ce ați promis în campanie legat de transparența decizională?

P.S.: Luni voi fi prezent la dezbaterea de la Centrul de Afaceri și Expoziții (la care vă aștept și pe voi!), timp în care sper să reușesc să parcurg planul propus de executiv pentru reducerea zgomotului ambiental din orașul nostru. Despre hărțile de zgomot am vorbit în urmă cu vreo 3 luni.

harta zgomot municipiul bacau mai 2016

Lasa un comentariu