DNA Bacău intră cu trimiteri în judecată în neregulile de la Taxe și Impozite Locale

Vineri, 30 Decembrie 2022 | Bacau | 1 comentariu

De cel puțin 3 ori am atras atenția public anul acesta + prin note interne că la Direcția de Taxe și Impozite Locale (DITL) a municipiului Bacău se petrec tot felul de nereguli care diminuează masiv bugetul local prin necolectarea unor taxe și impozite datorate de anumiți cetățeni sau firme cu pile.

Exact în privința asta, DNA Bacău a trimis astăzi în judecată 3 angajați de la DITL + un expert evaluator pentru diminuarea valorii de impozitare a unui imobil de la 5% la 0,1% pe an, astfel încât bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 55.584 lei.

Nu este o sumă uriașă, dar nici nu poate fi trecută cu vederea mai ales că această practică dată în vileag spune multe despre practicile din cadrul acestui serviciu. Comunicatul, aici.

Oricât ar încerca ocupantul scaunului de primar să facă pe prostul și să susțină că nu știa despre neregulile de la DITL, ar trebui să își aducă aminte cum oamenii din subordinea sa au pus la zid un avertizor de integritate de la DITL, în timp ce el nu a dispus măsuri cel puțin administrative pentru a face ordine în activitatea de colectare a taxelor și impozitelor locale. Apropo, raportul de audit de la DITL tot ascuns îl ține. Nu e nici acum târziu și mă aștept ca imediat după sărbători să ne comunice un plan detaliat, cu măsuri și termene clare.

Nu poți să te plângi non-stop că nu ai bani pentru x proiecte și y activități municipale când la structura care colectează taxele și impozitele angajații taie din pix și din softul informatic impozite pe proprietăți, taxe de salubritate, amenzi și alte dări prevăzute de lege.

Dacă nu este în stare să o facă ori este ținut de alte obligații pe care doar el le cunoaște, îi solicit ocupantului scaunului de primar să îmi dea mie atribuții în ceea ce privește coordonarea Taxelor și Impozitelor locale.

Îi garantez, cu demisia pe masă, că voi crește veniturile, fără a mări vreun bir, cu cel puțin 1 milion de lei în primele 6 luni. De unde? Fix de la firmele și cetățenii privilegiați care își subevaluează/maschează proprietățile, în timp ce majoritatea băcăuanilor își plătesc conștiincios, an de an, dările la stat.

sediu taxe impozite bacau

1 comentariu la “DNA Bacău intră cu trimiteri în judecată în neregulile de la Taxe și Impozite Locale”

  1. Croxx 30 Decembrie 2022 at 13:42 Permalink

    ei, dragii mosului, acum poate va prindeti pentru ce a fost domnu Viziteu sustinut si bagat in fata pentru a fi primar … Ghinghes, daca esti suficient de istet, iti vei da seama ce am de zis si vei actiona in consecinta. Daca nu…


Lasa un comentariu