Fantezii cu Spitalul Municipal

La fel ca orice lucrare publică importantă din municipiul Bacău realizată în ultimii 8 ani, și Spitalul Municipal a tot fost promis, amânat, apoi iar promis și în cele din urmă din nou amânat. Acum e mai rău. Lucrările stagnează de mai bine jumătate de an din cauza intrării în insolvență a grupului ICCO, cel care construiește Spitalul Municipal. Mai mult, Primăria a reziliat contractul și se reface licitația.

În condițiile în care în Bacău avem un Spital Județean ale cărui secții au fost modernizate cu fonduri europene de Consiliul Județean în ultimii ani, Primăria Bacău, condusă de Romeo Stavarache, a considerat că e o idee bună să construim un nou spital, împrumuntând municipiul Bacău, adică pe noi, cetățenii, cu circa 20 de milioane de euro.

Și cu banii luați, și fără spital.
Au trecut 7 ani de la începerea lucrărilor la Spitalul Municipal. 18 luni era data pe care Primăria Bacău o avansa în 2007, la începerea lucrărilor, marcată atunci cu mare fast prin venirea premierului liberal Călin Popescu Tăriceanu. Se pregătea de campanie electorală și de deja celebrele pomeni electorale care ne-au dus, doi ani mai târziu, la un deficit bugetar uriaș. Guvern de dreapta cu politici autentice de stânga.

spitalul municipal bacau stavarache tariceanu

Revenind, a trecut de 5 ori mai mult timp și spitalul tot nu e gata. Asta în condițiile în care Guvernul Ponta a aprobat în decembrie 2013, conform Bacau.net, acordarea unei sume de 10 milioane de lei din Fondul de rezervă. Culmea e că acești bani nu au fost cheltuiți pentru că, ghici ce, ICCO intră în insolvență.

Alți bani, altă distracție.
Primăria a reziliat contractul cu ICCO. Ce a mai rămas de făcut la Spitalul Municipal va face obiectul unei noi licitații, dar nu înainte ca șantierul să fie expertizat tehnic. Evident, tot pe banii Primăriei, adică pe banii noștri. Vă dați seama ce înseamnă o nouă licitație? S-ar putea ca lucrările să fie reluate abia peste 2 ani. Partea proastă a lucrurilor e că noi plătim pentru incompetența celor pe care i-am ales să ne reprezinte. Eu scriu deoarece mă simt furat și că plătesc (și o vor face și copiii mei la ce credite a luat Primăria în ultimii ani) pentru fanteziile unor oameni care numai la binele nostru nu se gândesc. A se vedea dosarul șpaga-abonament în care Romeo Stavarache este acuzat de 5 infracțiuni de luare de mită.

Apropo de fantezii, am zis să trec în revistă cele mai umede vise cu Spitalul Municipal, avansate de Primăria Bacău în ultimii 5 ani, de când suntem duși cu zăhărelul cu spitalul:

Apropo: în 2007, la demararea proiectului, Spitalul Municipal costa vreo 28 de milioane de euro. Valoarea lucrărilor aproape că s-a dublat de atunci și până astăzi: 45 de milioane de euro. Bechtel de Bacău.

Bătaie de joc!

Spitalul-Municipal-Bacau-aprilie-2012

One thought on “Fantezii cu Spitalul Municipal

  1. O sa il faca si lumea tot la Iasi/Bucuresti /Moinesti (felicitari lui Cotirlet) o sa se duca ptr ca la Bacau pauza medici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *