Diseară ies în stradă pentru a cere demisia primarului condamnat ce nu mă reprezintă!

Miercuri, 21 Octombrie 2015 | Bacau, Initiative personale | 10 comentarii

Ca urmare a condamnării de ieri a primarului Romeo Stavarache la 3 ani de închisoare cu suspendare și având în vedere că niciun lider politic local nu și-a asumat rolul de a scoate băcăuanii din casă pentru a-și spune punctul de vedere, Bacăul Civic vă invită diseară să ieșiți în stradă pentru a cere demisia primarului condamnat!

Protestul începe la ora 19:00 și va avea loc sub ferestrele noului birou al lui Romeo Stavarache, adică pe trotuarul de lângă fosta clădire a Bibliotecii Județene (vizavi de Hotel Decebal).

Eu cred că un condamnat penal nu ne reprezintă și că nu mai putem lăsa orașul în care trăim pe mâinile unui hoț dovedit. Tocmai de aceea trebuie să ieșim din casă pentru a cere demisia de “onoare” a lui Romeo Stavarache, un gest absolut normal într-un oraș european!

romeo stavarache campanie electorala

În condițiile în care mii de tineri pleacă anual din Bacău și alți mii rămași aici nu își permit o locuință proprie, Romeo Stavarache a aprobat în iunie 2008, în ajunul alegerilor locale din 2008, repartizarea unei locuințe din fondul locativ de stat unui subaltern din Primăria Bacău, Gheorghe Muntianu, care la data producerii faptei era şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari din cadrul instituției.

Câteva luni mai târziu, același Romeo Stavarache a aprobat încheierea contractului de vânzare-cumpărare pentru locuinţa anterior menţionată la un preț derizoriu, ca urmare a solicitării formulate de inculpatul Muntianu Gheorghe în cadrul audienţelor, deşi cererea acestuia nu fusese verificată de compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bacău, iar la cerere nu au fost anexate înscrisurile care dovedeau calitatea de chiriaş şi îndeplinirea obligaţiilor rezultate din această calitate.

Pentru aceste fapte, edilul a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare din partea judecătorilor Tribunalului Bacău, în primul dosar DNA de corupție în care este implicat. Al doilea este, dacă vă mai aduceți aminte, cel în care este acuzat de 5 fapte de luare de mită. Acolo treaba e și mai serioasă!

Ne vedem diseară!

Facebook event: facebook.com/events/922914934454060/

10 comentarii la “Diseară ies în stradă pentru a cere demisia primarului condamnat ce nu mă reprezintă!”

 1. Looper 21 Octombrie 2015 at 16:39 Permalink

  O sa fii alaturi probabil de inca 5 – 6 oameni.

 2. interesant 21 Octombrie 2015 at 19:42 Permalink

  20 de oameni vor demisia primarului

  • Kristofer 21 Octombrie 2015 at 22:32 Permalink

   Înseamnă că nu ai acces la internet.

   • Omul 22 Octombrie 2015 at 13:39 Permalink

    Vezi Cristiane? Daca nu stii sa iti vinzi marfa! Ai vrut sa faci o aroganta si ti-a iesit pe invers! Se pare ca multe persoane “au acces la internet”, dar nu achieseaza la ideile tale…….sau mai bine spus la modul cum mediatizezi, reactionezi si te organizezi! Pacat de ideea ta! Sa nu crezi ca daca ai un blog esti Oprah de Bacau! Iar fara suport organizatoric o astfel de initiativa este sortita esecului si derizoriului!

    • Kristofer 22 Octombrie 2015 at 14:00 Permalink

     1. nu e aroganta, ci o reactie cetateneasca absolut normala. In primul rand, am facut-o pentru mine. La modul ca eu nu ma simt bine cu un primar condamnat. Ca au venit si alte 50 de persoane alaturi nu de mine, ci de cauza, e foarte bine. Azi 50, maine 60, poimaine 100 si asa mai departe.
     2. nu am partid, nu am finantari si nici interese ascunse ca sa am “suport organizatoric” in spate.

     • Omul 23 Octombrie 2015 at 12:36 Permalink

      1. Aroganta era replica ta “inseamna ca nu ai acces la internet”
      2. Suport organizatoric poti sa ai si fara “spate”, trebuie sa fii inventiv si persuasiv…..cum de altfel pari a fi…..doar ca de data asta, opinia mea, ai cam ratat-o.
      3. Pentru Manuel: Nu vreau sa ma rafuiesc cu nimeni si….spre dezamagirea ta…..nu sustin vreo “cauza” identificata de tine! In privinta iluminatului, dupa cum pui problema, imi “permit” sa iti dau un sfat: primul mare pas pentru tine ar fi sa……aprinzi becul ca sa-ti luminezi dilemele, cauzele si ironiile! In rest…..ma scuzati…..!!!!!!!!!!

    • manuel 22 Octombrie 2015 at 14:10 Permalink

     Tu ce vrei, de fapt..sa te rafuiesti cu Kristofer sau sa faci ceva, efectiv ?
     Tu ce “cauza” sustii, si cum te organizezi pentru asta, lumineaza-ne, te rugam !

     • MIHAELA 23 Octombrie 2015 at 00:10 Permalink

      Cine este fara pacat sa arunce primul cu piatra!

 3. Miting 21 Octombrie 2015 at 23:30 Permalink

  https://www.youtube.com/watch?v=g10eTiKSarw 20 sau CIRCA 50 (vezi Desteptarea), tot prea putini sunt.


Lasa un comentariu