Începe workshopul Create Cinema

Vineri, 29 Septembrie 2017 | Bacau, Tineret | Comenteaza

Dacă aveți treabă cu mine, să știți că în acest sfârșit de săptămână sunt de găsit la sediul Federației Tinerilor din Bacău din cadrul Universității “George Bacovia”, unde tinerii care gestionează titlul de Capitala Tineretului organizează, alături de Grupul PONT din Cluj-Napoca, un workshop care vizează în mod direct amenajarea viitorului centru de tineret din municipiul Bacău.

Un lucru pe care l-am spus celor din federație și pe care țin să îl afirm și public este că eu cred că acest “Create Cinema” este de departe cel mai important proiect care s-a desfășurat până acum în cadrul programului Bacău – Capitala Tineretului din România. Și trăieasc cu această impresie pentru că încă de astă-toamnă, când coordonam realizarea candidaturii prin care orașul nostru a obținut acest titlu, am urmărit ca tinerii Bacăului să rămână cu ceva după luna mai 2018.

Da, sunt bune și evenimentele, concertele și manifestările care adună comunitatea într-un singur loc, dar realizarea unor proiecte pe termen mediu și lung este infinit mai importantă decât festivalurile care țin doar câteva zile. Cu ajutorul unor astfel de proiecte ne putem ține tinerii acasă sau îi putem convinge să se întoarcă aici. Unul dintre aceste proiecte, prevăzut inclusiv în documentul de candidatură ca punct central pentru dezvoltarea infrastructurii pentru tineri, este construirea unui Centru de Tineret, locația identificată fiind fostul Cinematograf Orizont.

Ei bine, la workshopul care are loc weekendul acesta asta se va întâmpla: zeci de tineri băcăuani se întâlnesc pentru a discuta ce își doresc de la un astfel de spațiu multifuncțional dedicat lor, ideile urmând a fi centralizate și puse în atenția autorităților municipale, cele care cât de curând trebuie să demareze licitațiile pentru proiectarea și amenajarea acestui viitor Centru de Tineret.

Abia aștept să aud ideile tinerilor și mai ales ca acest proces participativ, destul de inedit pentru orașul Bacău aș putea spune, să prindă contur!

create cinema

Lasa un comentariu