Județul Bacău găzduiește în acest weekend prima adunare regională a Consiliului Național al Elevilor

S-au desfășurat alegeri în licee, au fost alegeri pentru Consiliile Județene ale Elevilor din toată țara, iar acum urmează, așa cum Regulamentul Consiliului Național al Elevilor o spune, desemnarea reprezentanților pentru fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare.

Așadar și prin urmare, în fiecare regiune trebuie să aibă loc, până pe 15 decembrie, câte o conferință a Consiliului Regional al Elevilor care să reunească reprezentanții elevilor din județele care compun acea regiune. Prima conferință regională din acest an este cea a CRE Nord-Est, organizată de Consiliul Județean al Elevilor Bacău cu sprijinul ISJ Bacău, în perioada 6-8 decembrie 2013.

Parcul-Cancicov-Bacau-de-la-inaltime

Intitulată „CNE – de la experiență la performare”, întâlnirea va strânge la Bacău liderii aleși ai elevilor din județele Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și, desigur, Bacău. Vor fi prezenți la eveniment aproximativ 20 de delegați din celelalte județe, cărora li se vor alătura, la invitația organizatorilor, actuali și foști lideri ai Consiliului elevilor, seniori CNE (alumni), profesori coordonatori și formatori CNE, reprezentanți ai inspectoratelor școlare etc.

Programul conferinței include, pe lângă alegerile pentru desemnarea noilor reprezentanți ai Consiliului Regional al Elevilor Nord-Est (președinte, vicepreședinte și secretar), sesiuni de intercunoaștere între reprezentanții celor șase județe din regiune (e primul eveniment la care se întâlnesc), de prezentare a activității județelor, dar și întâlniri de lucru pe strategia de dezvoltare a CRE N-E (care presupune activități comune, reprezentare, promovare și comunicare). O parte a activităților se vor desfășura la C.T.C. „N.V. Karpen”, unde sunt cazați delegații din celelalte județe.

În imagine îl aveți pe Florin Gavril (Botoșani), cel care își va încheia mandatul de președinte al CRE Nord-Est cu ocazia evenimentului de la Bacău. Timp de 2 ani a reprezentat elevii din regiune, așa că sunt tare curios cum va arăta raportul său de activitate. Prietenii știu de ce!

florin gavril interregionala galati 2011

Invitații vor avea parte și de momente distractive, seri de socializare, pachete surpriză din partea organizatorilor ca de Moș Nicolae și alte lucruri care să le facă șederea la Bacău cât mai plăcută. Voi reveni cu detalii.

PS: Delia Lepădatu (președinte CJE Bacău) și Maria Mare (vicepreședinte CJE Bacău) vor candida pentru posturile de președinte, respectiv de vicepreședinte ale Consiliului Regional al Elevilor Nord-Est. Mult succes! 🙂

Ultima adunare regională a elevilor la care am participat a fost Interregionala din decembrie 2011 de la Galați. Apoi a urmat Adunarea Generală de la Târgu Mureș, eveniment de la care delegația băcăuană din care făceam parte s-a întors acasă cu 8 premii. Frumoase vremuri…

Update: în aceeași perioadă are loc și conferința CRE Sud-Vest Oltenia, organizată de CJE Dolj.

conferinta regionala consiliul regional al elevilor nord est 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *