Mi-am vizitat prietenii la Concursul Regional de Dezbateri Academice

Luni, 16 Septembrie 2013 | Bacau, foto | Comenteaza

Vineri seara, imediat după Superspeciala Speed Park, am fugit la Slănic Moldova, unde în perioada 11-14 septembrie 2013 s-a desfășurat Concursul Regional de Dezbateri Academice “Don’t hate, debate”, un eveniment organizat de ARDOR Dobrogea, ARDOR Moldova și ARDOR Oltenia. Prietenii mei din Consiliul Național al Elevilor erau acolo și m-au invitat să îi vizitez. N-am stat pe gânduri și m-am dus.

Din păcate, am ajuns acolo fix la premiere, după ce competiția de debate deja se încheiase. În schimb, am văzut un meci demonstrativ al arbitrilor, profesori coordonatori sau însoțitori ai elevilor, cu amuzanta moțiune “AP (Acest parlament) crede în Elena”. Nu vă gândiți că a fost vorba despre o anumită Elena, ci despre cele care au marcat istoria omenirii și continuă să o facă.

O panoramă cu stațiunea Slănic Moldova pe care o veți vedea pe Bacau360.ro – site-ul pe care îl vom lansa miercuri, ora 16:00, la Arena Mall

Concursul Regional de Dezbateri Academice septembrie 2013 slanic moldova-7

În ceea ce privește competiția, aceasta a fost câștigată de băcăuanii de la Papillon, echipa CJE Bacău. Pe locul II s-a clasat echipa CJE Olt, urmată de CJE Constanța și Russenart 1 Teleorman, care au împărțit locul III.

În fruntea clasamentului individual s-au poziționat Mathe Bianca (Brașov) și Mihai Cioinică (Vâlcea), urmați de my friend Andrei-Bogdan Petre (Constanța) pe locul secund și de Silvia Neagu (Bacău) pe locul al treilea.

Hotelul Venus din Slănic Moldova a fost, pentru 4 zile, epicentrul dezbaterilor educaționale, găzduind 22 de echipe din 13 județe: Bacău, Brașov, Brăila, Iași, Vaslui, Vrancea, Tulcea, Constanța, Teleorman, Sibiu, Olt, Vâlcea și Gorj. Evenimentul a fost finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin DJST-urile județelor participante, mai devreme amintitite, în contextul campaniei No Hate Speech Movement.

Felicitări CJE Bacău pentru premiul obținut și le mulțumesc prietenilor CNE-iști pentru invitație!

andrei bogdan petre si cristian ghinghes cne

Lasa un comentariu