Ex-ministrul Cuc și PSD se laudă cu o licitație pentru Centura Bacău care nu există

În seara în care Liviu Dragnea și premierul Tudose au susținut, negri la față, acea conferință de presă în care au anunțat remanierea celor 3 miniștri, președintele condamnat al PSD a spus că Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a făcut o grămadă de lucruri și că greșeala acestuia ar fi că… nu le-a comunicat. Oare o fi terminat vreo 200 de kilometri de autostradă sau de cale ferată de mare viteză și îi ține ascunși pe undeva? 🙂

Probabil ca să ne demonstreze acest lucru, Răzvan Cuc a publicat săptămâna trecută pe Facebook un soi de raport de activitate în care reclamă voalat un mandat plin de „presiuni venite din toate părțile” și în urma căruia susține că ar fi lăsat în urma, printre altele, licitații pentru autostrăzi și drumuri naționale în valoare de, țineți-vă bine, 14,85 miliarde de lei.

Iar în frumosul slide de prezentare ce credeți că apare? Chiar ea, Centura Bacău, un obiectiv dorit de băcăuani și de cei care tranzitează în mod frecvent municipiul nostru. Și nu oricum apare acolo, ci în lista de realizări a ministrului Cuc, cu proiectarea și execuția acesteia scoase la licitație cu o valoare de 773,6 milioane lei.

Totuși, la o simplă verificare în SEAP (portalul achizițiilor publice), observăm că nu există nicio licitație lansată în acest sens. Așadar, fostul ministru al Transporturilor tocmai ne-a aruncat în față o minciună mare cât incompetența de care a dat dovadă în aceste 10 luni la cârma ministerului.

Tot el ne promitea în aprilie, când a descălecat la Bacău împreună cu senatorul Dragoș Benea și toată gașca de parlamentari pesediști băcăuani, că Centura Bacău urmează să fie relicitată până la începutul acestei toamne. A trecut septembrie, zboară imediat și luna octombrie, iar proiectul este în același stadiu: blocat după eșecul cu turcii de la Eko Insaat.

Așadar, telenovela cu centura continuă…

razvan cuc minciuna centura bacau

6 thoughts on “Ex-ministrul Cuc și PSD se laudă cu o licitație pentru Centura Bacău care nu există

 1. Asta ar fi al doilea guvern PSD care trece fara sa fi facut centura Bacaului… sunt curios cine o sa ii mai voteze in 2020!!

 2. Intradevar centura Bacaului este o mare nerealizare a acestui govern,dar doar a acestuia? Nu cumva in 2005 aveam lasat un proiect cu tot cu finantare de la Banca Mondiala si nu sa facut nimic?Ulterior banii au fost retrasi.
  Acest govern,cu acest Cuc,a realizat ceva foarte important pentru Moldova,au organizat licitatia pentru podul de la Braila.Cine se pricepe cit de cit la economie va realiza cit de important este acest obiectiv.
  Centura orasului Bacau devine neatractiva de la an la an datorita in rpimul rind scaderii dramatice a populatiei din zona.PNL-ul este principalul vinovat,pentru ca au avut trei mandate consecutive de primar.
  Ce afacut Primaria in mandatul lui Stavarache? A insemnat orasul cu insemne Rusesti punind la intrarile orasului cite un MIG.De ce a facut asta? Raspundeti Dumneavoastra.A modernizat cimitirul Sovietic si a pus acolo pe panou,Renovat de primar Stavarache.Mergeti si vedeti.
  Si mai mancati rahat de ce ne ocolesc toate investitiile?Pai acest oras daca nu erau citeva companii locale ar fi fost in faliment .Acest oras este tinut in viata de Dedeman,Aerostar,Pambac,Agricola,Electric Plus si inca citeva companii.In rest este praf.

  1. 1. Cum adică centura Bacăului devine “neatractivă”? 🙂
   2. Centura este un proiect al autorităților centrale, nu al municipalității.

 3. Pentru ca prioritate vor avea orasele mari.Un oras mic dupa gindirea voastra a politicienilor nu aduc suficiente voturi.Un pod la BRAILA VA ADUCE MAI MULTE VOTURI DECIT CENTURA DIN BACAU.
  Daca primarul din Bacau impreuna cu celalat cotcar care a fost la CJ Bc,au fi avut voita ,astazi am fi avut centura.Orasul Bacau a fost important pentru economia nationala.

  Apropo,care mai este numarul real a populatiei din Bacau? Poate stiti ca sinteti implicat direct in politica?

  Care este bugetul Bacaului pentru 2017 si care a fost in 2005?

  1. Numărul real al populației? Ce înseamnă real pentru dumneavoastră: numărul de oameni care trăiesc în Bacău, cetățenii cu buletin care trăiesc aici sau toți cei din acte? Sunt lucruri diferite. 🙂
   Cât despre buget, în 2005 era de 734 miliarde de lei vechi, iar în 2017 este de 3990 miliarde de lei vechi (399 milioane RON).

 4. Vorbeam despre cei care traiesc in Bacau. Foarte multi care sint plecati au ramas cu buletin de Bacau si se creiaza o confuzie.Un recensamant correct este probabil imposibil de facut.
  Un buget mare.Sincer nu stiu pe ce cheltuie atitia bani de nu se realizeaza aproape nimic in Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *