Păltiniș, o stațiune fără farmacie, dar cu hoteluri luxoase

Joi, 20 Februarie 2014 | foto, Pareri personale | 3 comentarii

Zilele acestea respir la aproximativ 1.500 de metri, în inima Munților Cindirel din județul Sibiu, datorită Taberei de schi pentru bloggeri #schiem 2014. Sunt cazat în luxosul hotel Hohe Rinne Hotel & Spa, situat în centrul istoric al stațiunii Păltiniș.

paltinis hohe rinne-11

Aș fi scris Hohe Rinne Păltiniș, denumirea prezentă atât pe site-ul oficial, cât și pe Booking.com, unde hotelul are un scor “fabulos”. N-am făcut asta deoarece am ținut să evit repetiția. Hohe Rinne este nimic altceva decât traducerea în germană a stațiunii Păltiniș. O localitate fără farmacii, fără magazine, fără poștă, dar liniștită și cu hoteluri de lux unde oricine se poate relaxa regește.

Am învățat să schiez. Nu este un sport care se învață greu, dar care necesită o condiție fizică bună și o recuperare pe măsură. Centrul SPA de la parterul Hotelului Hohe Rinne e binevenit după o zi întreagă de stat pe schiuri. Nu vă pot descrie durerile musculare și de genunchi cu care m-am ales după ore întregi de dat pe pârtie.

paltinis hohe rinne-17

În zilele în care stau aici, după ce părăsesc Arena Platoș dau fuga la hotel, fac un duș, mă schimb și mă arunc direct în piscină, unde îmi odihnesc picioarele și mă relaxez. Nu că n-aș face asta și pe pârtie, dar una e să îți soliciți tot corpul pe zăpadă, alta e să plutești în apă.

Același lucru este recomandat și după drumețiile de pe traseele montane din vecinătatea Păltinișului. Pe lângă piscina cu apă caldă, avem jacuzzi, saună finlandeză tradițională, saună cu infraroșu, bio-saună, baie de aburi, baie turcească, o mini-salină (fiță maximă) și sală de fitness. Toate, gratuite. Numai masajul se plătește.

hohe rinne spa

Restaurantul este destul de luxos și elegant, poate puțin cam pretențios pentru o stațiune montană. Mâncarea e foarte bună. Prețurile de la bar sunt puțin cam mari. În incinta hotelului există o zonă pentru copii pe care am testat-o, ca să zic așa, cu Ariel. M-a bătut și la air hockey, și la biliard. Camerele sunt călduroase și cochete. Curățenia e la ea acasă, peste tot miroase a parfum. În fine, dacă veniți pe 1 martie la concursul de Miss Bikini organizat de Arena Platoș, în urma căruia fetele se pot alege cu un surf camp pentru 2 persoane în Tenerife sau cu 1.000 de lei, știți unde să stați.

Revenind la stațiune, îmi place foarte mult cum este situat Păltinișul. Paradoxal, ca să ajungi aici trebuie să urci 1.000 de metri pe o distanță de 33 de kilometri față de Sibiu, iar sus, când ajungi la telescaun, faci un viraj de 180 de grade și cobori circa 500 de metri pentru a ajunge în centrul istoric al stațiunii.

paltinis hohe rinne-2

Aș fi coborât valea asfaltată despre care vorbesc cu bicicleta. Se poate închiria de la hotel și costă 10 lei pe oră, dar nu am timp de așa ceva. Nu de alta, dar știu sigur că aș fi fost tentat să intru și pe un traseu montan și uite așa aș fi pierdut cursurile de schi de la Arena Platoș.

Dacă nu aveți autovehicul, puteți ajunge la Păltiniș cu ajutorul Traseului 22 Sibiu – Păltiniș. Există trei curse pe zi de luni până duminică, cu plecare de la orele 7:00, 10:00 și 16:00. Vizavi de cele două mașini de pompieri destul de vechi dar foarte bine întreținute din Păltiniș, tronează o pancartă care anunță Planul de amenajare turistică a zonei Păltiniș Cindirel. Mă voi uita pe el și voi scrie zilele următoare despre potențialul acestei zone turistice.

paltinis hohe rinne-14

Până atunci, vă las cu galeria foto generoasă din stațiunea Păltiniș. Mâine, înainte de plecarea spre Predeal, unde vom testa aplicația iRewind de la Orange, sper să ajung și la Cabana Noica, locul în care și-a petrecut ultimii ani de viață cunoscutul filosof și deținut politic Constantin Noica.

#schiem – tabăra de schi pentru bloggeri – este un eveniment organizat de Arena Platoș cu susținerea Orange. Parteneri: Hohe RinneHappy Tour și Buonavista

3 comentarii la “Păltiniș, o stațiune fără farmacie, dar cu hoteluri luxoase”

  1. Daniela 22 Februarie 2014 at 20:31 Permalink

    Frumoasa zona, mi-a placut foarte mult insa acea piscina..mai si vad in ea :)


Lasa un comentariu