Partidele nu mă lasă să-mi fac treaba în Consiliul Local, iar tinerii au de suferit

Sambata, 1 Octombrie 2016 | Bacau, Initiative personale | 1 comentariu

Oamenii tuturor partidelor din Consiliul Local Bacău au respins astăzi cele 2 proiecte care au fost inițiate de mine în interesul tinerilor și care s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare

Astfel:

  • n-au fost de acord cu modificarea regulamentului Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (neconvocat până acum de primar) cu amendamentele propuse de organizațiile de tineret;
  • n-au fost pentru modificarea HCL 239/2016 privind facilitățile la transportul urban pentru elevi prin eliminarea condiției “prezentării unei dovezi că se deplasează de la și/spre școală”, motiv pentru care regulamentul este în continuare interpretabil și dă instituțiilor de învățământ ocazia să nu deconteze abonamentele elevilor care nu au domiciliul în Bacău dar care învață în orașul nostru. În acest moment, regulamentul încalcă Legea Educației și sper ca acest document să fie atacat în instanță de Asociația Elevilor din Bacău.

Fac precizarea că ambele proiecte au fost introduse “peste ordinea de zi“, tocmai ca să nu fie aduse la cunoștința publicului în timp util. De exemplu, cel cu transportul pentru elevi a fost urcat pe site abia joi seară, după ora 21:00, deci cu 24 de ore înaintea ședinței.

E foarte trist că politicienii din Consiliul Local îmi blochează inițiativele doar pentru că așa au primit ordin de la partid și că nu se gândesc la faptul că cei care au de suferit sunt de fapt tinerii băcăuani.

Dacă mie, ca independent, îmi sunt respinse toate propunerile de către consilierii PSD, PNL, ALDE, PMP și PSRO, ce pot face? Eu mi-aș face treaba, dar ei nu mă lasă. Sincer, mă așteptam la asta încă de când am candidat.

constituirea-consiliului-local-bacau-2012-14

1 comentariu la “Partidele nu mă lasă să-mi fac treaba în Consiliul Local, iar tinerii au de suferit”

  1. iulian 1 Octombrie 2016 at 18:44 Permalink

    Bine ai venit in “lumea reala”! Cristi, ia-o pas cu pas si langa tine vom veni in numar mare! Incepe un demers prin care sa aduni un nr de 8000 de semnaturi pentru a initia din nou aceste proiecte, dar de data asta cu sustinerea cetatenilor. Cu siguranta, partidele vor fi mai sensibile si vor calcula decontul electoral cand vor vota impotriva. Succes!


Lasa un comentariu