Piatra Neamț (de) la înălțime

Duminica, 28 Septembrie 2014 | foto | Comenteaza

La începutul lunii am fost #priNeamt, însă nu am apucat să public toate fotografiile și ideile de articole pe care le-am salvat la reminders din cauza timpului limitat de care dispun.

Așa cum am spus-o și pe Twitter, seara asta va fi #priNeamt night, căci urmează să mă întorc (virtual, desigur) și să vă iau și pe voi cu mine prin județul Neamț.

piatra neamt inaltime 2014-10

După ce am furat startul cu un fotoreportaj în prima seară a infotripului, a doua zi am relatat de la conferința de marketing turistic ce a deschis cea de-a treia ediție #priNeamt. La finalul zilei m-am aerisit într-unul dintre cele mai vânate locuri de fotografi și tipe ce vor mereu pozate din Piatra Neamț: acoperișul Hotelului Central Plaza – loc din care urbea de sub Pietricica poate fi admirată și fotografiată cu mare lejeritate, mai ales când ai ca prieten un apus galben de toamnă.

Vă las cu fotografiile. Sper să nu vă deranjeze prea mult contrastul dintre telegondolele portocalii și rândurile de blocuri gri. Mie, unul, mi se pare extraordinară așezarea municipiului Piatra Neamț. E favorabilă turismului. Pe cât de extravagantă a fost ideea construirii unei telegondole în Piatra, pe atât de lăudată este acum în contextul dezvoltării turismului ca obiect de activitate în zonă și mai ales ca locomotivă pentru economia locală.

Poate că ați observat, câteva fotografii sunt foarte wide. Îi mulțumesc lui Marius Sescu, care mi-a împrumutat al său obiectiv cu 8mm distanță focală. Mi-am promis că o să fac tot posibilul să mi-l iau și eu anul acesta.

5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzyOrganizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car.

Lasa un comentariu