O nouă “plată” electorală marca PSD: majorarea tichetelor valorice pentru pensionarii din Bacău

Sambata, 26 Noiembrie 2016 | Bacau, Politica | Comenteaza

În timp ce investițiile din bugetul local de anul acesta sunt realizate într-o rușinoasă proporție de 12%, se pare că executivul condus de Cosmin Necula are alte griji. Una dintre ele este campania electorală, punând la cale pentru pensionari încă un imbold pentru a vota PSD la aceste alegeri parlamentare.

În loc să le facă viața mai ușoară prin punerea la punct a infrastructurii locale (lucrude care bătrânii noștri au nevoie ca de aer), majoritatea PSD+ALDE+PMP a pregătit o nouă “pomană” electorală, de această dată fiind vorba de una la nivel local: majorarea tichetelor valorice pentru alimente de bază pentru pensionari de la 100 la 130 de lei/persoană. Ca să ne înțelegem: nu zic că măsură e rea, ci critic modalitatea și perioada în care aceasta este adoptată.

Așadar, vorbim de tichete valorice semestriale, deci de o majorare de 60 de lei/an pentru fiecare pensionar băcăuan. Aceasta se pare că este strategia PSD pentru maximizarea scorului electoral din Bacău. În loc să îi trateze la fiecare scrutin electoral ca pe o masă de manevră, ca pe niște procente care să se transforme în mandate parlamentare, PSD și primarul Necula ar face bine să îi respecte pe bătrânii noștri și să se ocupe și de viața de zi cu zi a acestora, de problemele pe care le întâmpină atunci când aceștia ies din casă: adică de trotuarele fără rampe pentru cei cu probleme locomotirii, de instituțiile publice fără lifturi, de transportul public care îi lasă la 1 km distanță față de noul sediu al Direcției de Taxe și Impozite Locale și așa mai departe.

necula-sala-sport-miting

Această propunere urmează să fie votată marți, 29 noiembrie 2016, la penultima ședință ordinară de anul acesta a Consiliului Local al municipiului Bacău din care fac parte ca independent. Pentru că măsura are o tentă 100% electorală, mă voi abține de la vot.

P.S.: În campanie, candidatul Cosmin Necula promitea că bonurile valorice vor fi 150 de lei în mandatul său, nu 130. Pomană, pomană, dar nici pe asta nu o duce până la capăt așa cum a promis înainte de alegeri.

cosmin necula psd pensionari

Lasa un comentariu