Poate fi Bacăul oraș candidat la titlul de Capitala Tineretului din România în 2017?

Este o întrebare la care încercăm să găsim răspunsul astăzi, la ora 17:00, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, unde facilitez o întâlnire găzduită de Liga Studenților și moderată de Consiliul Tineretului din România (CTR) despre o eventuală candidatură a orașului nostru la titlul de Capitală a Tineretului din România.

În această cursă, gestionată în de CTR, Federația SHARE, PONT și BCR, ne putem înscrie până pe 14 octombrie. La întâlnirea de lucru de azi urmează să discutăm dacă ne putem băga anul acesta, dacă avem capacitatea necesară, cine se implică etc… iar dacă nu reușim o aplicație pentru 2017, măcar să vedem dacă putem stabili o formulă de organizare comună a organizațiilor de tineret din Bacău ca să facem lucrurile să se miște în acest domeniu.

Întâlnirea va fi găzduită de Liga Studenților din Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău și va fi moderată de președintele Consiliului Tineretului din România, Mihai Dragoș, care vine de la București special pentru această dezbatere.

Evenimentul se desfășoară sub forma unei întâlniri de lucru a organizațiilor de tineret din Bacău, deci presa va afla de ea pe larg abia după ce ne întâlnim, printr-un comunicat de presă. E o întâlnire în urma căreia putem stabili (sau nu împreună) niște direcții. Sunt așteptate și autoritățile locale la eveniment.

Sper să fie cât mai multe organizații de tineret din Bacău reprezentate la întâlnire. Dacă răspunsul e DA, procesul trebuie să fie cât mai transparent și deschis tuturor celor interesați să pună umărul, nu cum s-a întâmplat în cazul candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

capitala-tineretului-romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *