Primarul promi(n)te: despre Parcul Făgăraș

Vineri, 1 Septembrie 2017 | Bacau | 2 comentarii

Pe 22 iunie, deci in urmă cu mai bine de două luni, primarul Cosmin Necula anunța pe pagina sa de Facebook că “lucrările de amenajare a parcului din zona străzii Făgăraș sunt în plină desfășurare” și că “zona de sud a Municipiului Bacău se va îmbogăți cu un un nou parc în aproximativ o lună“.

Cei de la primărie au făcut fotografii cu drona, au emis comunicat de presă, au montat câteva pavele și după aceea, spun locatarii din zonă, duși au fost. Au trecut mai bine de două luni de la acel anunț, parcul nu a mai apărut, iar avel teren viran a fost lăsat de izbeliște. Am văzut-o ieri, cu ochii mei, când am fost la fața locului în căutarea mult așteptatului parc.

Sute de familii locuiesc în zonă, inclusiv cele câteva zeci care s-au mutat în cartierul ANL Făgăraș-Bucegi din sudul municipiului Bacău după repartizarea din luna iulie. Dacă vă mai amintiți, 20 dintre aceste locuințe ANL au fost predate în prezența primarului Cosmin Necula, cu alaiul mediatic de rigoare. De parcă le-ar fi dat de la el, nu din fondul locativ al orașului…

parcul fagaras anl bacau-6

Culmea, inclusiv două organisme din subordinea municipalității îl contrazic în mod direct pe primarul Cosmin Necula. Prima este Direcția Salubrizare Agrement și Parcuri din subordinea primarului, aceasta precizând că deocamdată nu poate fi vorba de amenajarea unui parc întrucât lucrările de la fața locului intră exclusiv în sfera eliberării și nivelării terenului. A doua este Poliția Locală, care, prin vocea directorului Constantin-Florin Ene, comunică alb pe negru faptul că “nu a fost constatată executarea unor lucrări de construire cu destinația amenajare parc nou, lucrările executate fiind de salubrizare și întreținere a terenului respectiv“. Ambele puncte de vedere au fost oferite blogului Ferma Politică.

Așadar, primarul promi(n)te de îngheață apele când vine vorba de Parcul Făgăraș, oferind aiurea speranțe oamenilor.

Pentru a mă asigura că acest parc va fi totuși construit și că acest lucru se va întâmpla într-un timp cât mai scurt, voi formula o interpelare către executiv și voi pune presiune astfel încât acel teren să nu rămână în felul în care arată în fotografiile de mai jos.

parcul fagaras anl bacau-5

parcul fagaras anl bacau-4

parcul fagaras anl bacau-3

parcul fagaras anl bacau-2

parcul fagaras anl bacau-1

2 comentarii la “Primarul promi(n)te: despre Parcul Făgăraș”

  1. Marius G 1 Septembrie 2017 at 15:47 Permalink

    Daca nici un parc mititel nu sunt in stare sa duca la final… e clara treaba!

  2. Constantins 3 Septembrie 2017 at 19:56 Permalink

    Asta am tot spus si eu! Daca actuala administratie locala nu e in stare sa faca un simplu parc, cu gazon, copaci, alei, banci si cosuri de gunoi, ce pot face altceva? Bine ca stau cu banii alocati pentru investitii la saltea!


Lasa un comentariu