Sâmbătă seara ne plimbăm împreună cu bicicletele pe străzile Bacăului

Sâmbătă, 13 iunie, se anunţă mare caniculă, dar seara se lasă răcoare. Numai bine pentru o tură lejeră cu bicicleta pe străzile oraşului! În Bacău, treaba e rezolvată, căci se anunţă mulţi biciclişti la Night Ride 2, o reeditare a evenimentului care vara trecută a umplut trotuarele şi străzile din centrul municipiului pe 30 august.

Plimbarea de seară cu bicicletele este evenimentul cu care ne-am gândit că ar fi ok să înceapă sezonul de vară al acţiunilor pe care le-am plănuit pentru iniţiativa Băcăuanii vor piste pentru biciclete, demers ce are ca scop, după cum şi numele o arată, să convingem autorităţile locale să construiască infrastructură pentru biciclişti.

Cover Night ride 2

Sâmbătă seara, adunarea se face începând cu ora 20:00 în Piaţa Tricolorului, unde după 20:15 vom pleca pe traseul care s-a nimerit să fie de fapt un tur al sensurilor giratorii din centrul oraşului, 6 la număr.

Plecăm din faţa Casei de Cultură, facem stânga la Hotel Decebal și continuăm pe Bulevardul Ioniță Sandu Sturza, ajungem la sensul giratoriu de la Pasajul Subteran, virăm dreapta pe strada Oituz, după care la primul sens giratoriu ieșim pe strada Energiei. Parcurgem toată strada Mioriței până la Autogară, după care coborâm spre Statuia lui Ștefan cel Mare, ca la final să ne oprim în Parcul Cancicov, după o tură gălăgioasă de Centru.

Pe lângă faptul că ne place să scoatem băcăuanii din casă pentru a face sport şi totodată pentru a-i încuraja să dezbată în grupuri largi chestiuni ce privesc comunitatea locală, plimbarea de sâmbătă are încă două scopuri: să arătăm reprezentanţilor Primăriei Bacău că suntem mulţi biciclişti şi că avem nevoie de piste în oraş pe de o parte, respectiv să promovăm mersul pe bicicletă în rândul celor care sâmbătă seara se vor afla la plimbare pe de altă parte.

Evenimentul pe Facebook: facebook.com/events/1037294019614969

Să nu uităm partenerii: Elephant Bike Club, Cetățeni Activi pentru Bacău, I Love Bacău, Probike Group, NOI#Bacau, Romanian Youth Movement for Democracy, Surf the Earth Project – STEP, Asociaţia Be Great, Academia Tinerilor etc. (lista rămânând deschisă pentru cei care doresc să ne sprijine sau să participe la demersurile noastre).

Fotografia este realizată la Night Ride 1. Prima ediţie a avut loc pe 30 august 2014 şi a strâns în jur de 200 de fani ai pedalatului. Sper ca sâmbătă să fim şi mai mulţi!

Fotografie Night ride 1 @ 30 august 2014

2 thoughts on “Sâmbătă seara ne plimbăm împreună cu bicicletele pe străzile Bacăului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *