Săptămâna Națională a Voluntariatului, la start

Luni, 14 Mai 2012 | Bacau, foto, stiri, Video | Comenteaza

Astăzi a început Săptămâna Națională a Voluntariatului, evenimentul ce se desfășoară în perioada 14-20 mai, în toată țara. Având ca scop promovarea publică a voluntariatului ca modalitate de responsabilitate socială individuală și ca mod de manifestare a cetățeniei active, SNV a debutat în Bacău în cadrul unei conferințe de presă susținută de Instituția Prefectului Județului Bacău, alături de organizațiile neguvernamentale partenere.

Săptămâna Națională a Voluntariatului este organizată anul acesta sub sloganul “Voluntariatul nu e o poveste, voluntariatul e de povestit” și este un eveniment național menit să mobilizeze cât mai mulți voluntari care să contribuie la dezvoltarea comunităților lor și să atragă sprijinul celorlalți pentru activitatea voluntarilor și recunoașterea meritelor voluntarilor.

Câteva sute de voluntari băcăuani vor fi implicați în această perioadă în activitățile implementate de organizațiile și instituțiile participante la eveniment: Fundația de Sprijin Comunitar, Fundația Sf. Ioan Bosco, Centrul Regional de Ecologie, APACA Bacău, Consiliul Județean al Elevilor Bacău, Asociația Repere, Centru “Daniel” și Cercetașii României.

În curând voi posta imaginile de la prima activitate din cadrul SNV în Bacău, Flashmob-ul Consiliului Județean al Elevilor pentru copiii de la Valea Plopului, iar mai spre seară, lista completă cu acțiunile dintre 14 și 20 mai 2012.

Întâlnirea a fost moderată de către Carmen Cioltan, directorul Cancelariei noului prefect Claudiu Șerban.

 

Lasa un comentariu