Spectacol și pasiune la Snow on Fire 2014

Vineri, 28 Martie 2014 | foto | 3 comentarii

Grație unei invitații a prietenilor de la Burn, în weekend am fost la Madaraș, jud. Harghita. Am învățat să mă dau cu placa, m-am distrat cu snowmobilul și, nu în ultimul rând, am tras peste 1.000 de cadre la Snow on Fire, cea mai tare competiție de snowboard și ski slopestyle din România. Trick-urile pe care le-am văzut au fost foarte spectaculoase!

Prima întrebare: mai era zăpadă? Da! Chiar din belșug! În timp ce alții se dădeau cu rolele și bicicleta în parc, eu învățam să-mi țin echilibrul pe snowboard. După zeci de căzături urmate de tot atâtea sfaturi primite de la Iagăr Florin (aka Flo), instructorul autorizat căruia i-am dat bătăi de cap câteva zile, coboram pârtia de snowboard fără probleme. Ca să fie clar, după doar câteva ore. Mai greu a fost cu teleski-ul. E fun cu snowboardul, dar parcă tot schiatu-mi este mai drag.

cristian ghinghes kristofer madars snowboard

Așa cum am spus-o când v-am mărturisit care sunt cele trei chestii pe care le-am învățat la Mădăraș, nu numai că m-am bronzat, dar am ajuns acasă aproape ars pe față. Acum sunt bine, dar mi-am învățat lecția. A fost o vreme excelentă. La picioare aveam un strat serios de zăpadă, întreținut așa cum trebuie de cei de la Ride More snowpark, iar mai sus eram alintat de soarele puternic de primăvară. Au fost cam 15 grade la prânz.

Cea de-a treia ediție a Snow on Fire, organizată de Ride More și Burn, a fost un real succes. Peste 60 de participanți din România, Slovacia, Ungaria și Polonia s-au luptat pentru premiile puse în joc la cele 7 secțiuni din concurs. Spectacolul pe care aceștia l-au făcut pe trambulinele din Ride More Park a fost urmărit de sute de curioși veniți din județele din centrul țării special pentru Snow on Fire 2014.

snow on fire 2014 (49)

Am făcut foarte multe fotografii și am realizat și un video report. Le găsiți pe Urban.ro, unde am scris recenzia completă de după eveniment. Ele vorbesc cel mai bine.

Trebuie felicitați pentru acest eveniment nu numai cei de la Burn, care de altfel susțin și investesc în prima și singura echipă de rideri profesioniști din România, ci și Kinda Geza, snowboarder-ul român care a fost la un pas de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci și omul care a crezut în sporturile de iarnă, realizând acest snowpark la Madaraș.

snow on fire 2014 (7)

Pe parcursul celor 4 zile petrecute la Mădăraș, jud. Harghita, unde, apropo de asta, am descoperit că am instincte de piroman din cauza steagului unei țări care nu există, am avut alături și câteva vedete: Andi Moisescu, Laura Cosoi, Deliric și DOC. Au filmat (o să vedeți mai încolo pentru ce), s-au dat cu placa și au colorat atmosfera. Oameni de gașcă.

Fotografii găsiți și la Pandutzu, unul dintre bloggerii și jurnaliștii alături de care am fotografiat, am relatat și m-am distrat la Mădăraș.

P.S. – urmează să vă povestesc cum a fost cu snowmobilul. Până atunci, pozele de la Snow on Fire!

3 comentarii la “Spectacol și pasiune la Snow on Fire 2014”

  1. Ora Exacta 15 Decembrie 2015 at 10:35 Permalink

    Cautand pe netul romanesc uite ca am gasit pe pagina dvs..
    Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea
    articolelor de pe acest sait si va doresc cat mai mult succes!


Lasa un comentariu