Stadion de 25 de milioane de euro? Luați-o pe asta!

Ieri, Consiliul Local Bacău a aprobat, fără o dezbatere publică prealabilă și fără a prezenta sursele de finanțare, un proiect SF de modernizare a Stadionului Municipal, reabilitare ce ar urma să ne coste în jur de 25 de milioane de euro.

Grupul de inițiativă Cetațeni Activi pentru Bacău a pus punctul pe i în scrisoarea deschisă adresată membrilor degeaba ai Consiliului Local Bacău înainte de ședință, ridicând mai multe probleme locale ce ar avea prioritate în fața investiției astronomice aprobate ieri, una dintre ele fiind lipsa unei bazei sportive pentru copii și juniori.

Foarte corect! Băgăm, nu știu de unde, zeci de milioane de euro în modernizarea stadionului, însă la capitolul condiții de antrenament pentru copii și juniori stăm exact ca în epoca primitivă. Vrem performanță, ne batem cu pumnii în piept că „iubim sportul băcăuan„, însă le oferim copiilor noștri, care încearcă o carieră în sport deoarece acesta este visul lor suprem, vestiare mucegăite și terenuri de sport denivelate, fără iarbă, aproape deșertice.

terenuri de fotbal desert bacau

Am făcut 10 ani de fotbal de performanță și am simțit pe pielea mea cum e să faci antrenament sau să joci un meci oficial pe un teren plin de noroi. După care, ajuns în vestiar, simțeam damful de mucegai și să nu aveam apă caldă pentru a face un duș. Oribil! Săptămâna trecută am fost, pe tarlaua terenurile din spatele Stadionului Municipal despre care v-am vorbit mai devreme, la un meci de fotbal între LPS II Bacău și CS Aerostar Bacău, contând pentru campionatul de Juniori A1. Partida a fost câștigată de CS Aerostar cu 5-1. Condițiile, aceleași.

Terenul praf, denivelat și plin de nisip, pe alocuri fără iarbă; zero bănci de rezerve; marcaj aproape invizibil. În schimb, am văzut multă determinare, dorință de joc și poftă de fotbal. E păcat că acești tineri n-au parte de condiții mai bune pentru a face fotbal de performanță.

meci juniori lps bacau aerostar-1

De curând, Federația Română de Fotbal a lansat campania „4 The Future”. Branding frumos, idee bună, dar ce facem cu problema principală cu care se confrunta viitorul fotbalului românesc, și anume cu lipsa unor baze sportive corespunzătoare?

Visăm la stadion de zeci de milioane de euro, însă trecem cu vederea faptul că nu are cine să joace pe el. Dacă nu are cine să joace acum pe el, vă dați seama, luând în calcul situația dezastruoasă de la copii și juniori, că viitorul se anunță și mai prost!

Oare câți bani ar costa o bază decentă pentru copiii din Bacău ce vor să facă sport de performanță?

One thought on “Stadion de 25 de milioane de euro? Luați-o pe asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *