Vechea poveste cu podul de peste Prut

Duminica, 23 Ianuarie 2011 | Bacau, Pareri personale | 9 comentarii

Daca Republica Moldova s-ar uni cu noi sau noi cu ei (ceea ce nu se va intampla niciodata) ce am avea de castigat? Nimic, cred eu. Ca tara am avea mai multe datorii, mai multe probleme, o saracie mai mare si, nu in ultimul rand, pe langa romanii din Moldova, o minoritate pe capul nostru care la un moment dat se va rascula si va emite pretentii. La rusi ma refer. Vrem o minoritate rusa in Romania? Sunt sigur ca nu ne-o dorim.

Suna bine “Basarabia, pamant romanesc”, “Basarabia e Romania”, “Un gand ma chinuie cand peste Prut privesc / Si doar o tara am si de-asta o iubesc / Basarabia, pamant romanesc”, dar nu putem insista pe ideea de alipire cu R. Moldova doar ca Romania noastra sa fie ce a fost odata ca marime. Nu putem. Plus ca suntem in Uniunea Europeana si nimeni de pe acest continent nu ne-ar permite nici macar sa pretindem tendinte expansioniste, dar sa mai si marsaluim si sa protestam in masa pentru asta.

Eu vad ca noi, ca natie, nu suntem in stare sa ne administram nici macar teritoriul si populatia pe care le avem. Ce ne-am face cu inca 4 000 000 de cetateni (+19%), 34 000 de km patrati (+14%) si doar 5 miliarde de euro PIB? Ei au PIB pe cap de locuitor de 1420 de euro, iar noi undeva pe la 8000 si ceva, daca nu ma insel.

Unde mai pui ca in Romania va scadea drastic costul mainii de lucru? Haideti, daca vrem salarii mai mici in mediul privat, haideti sa ne unim cu Moldova! Economic vorbind, ar fi o mare problema atat pentru statul romanesc, cat si pentru cetatenii acestuia.

Se intampla ca multi romani sa stie lucrurile astea care pentru mine sunt evidente, dar nu si pentru tinerii care au un spirit revolutionar indus de excesiva condamnare de fatada a comunismului. Stiti voi, indoctrinare pana la loc comanda.

Hai sa tipam pe strada ca vrem Republica Moldova inapoi si sa ne agitam fara rost, ca sigur rezolvam ceva. Nu de alta, dar ne-am inscris in Noua Dreapta si suntem obligati sa tipam de prosti in centrul orasului. Asta daca vrem sa obtinem lucrul pentru care de fapt ne-am inscris in Noua Dreapta Stanga, adica o tabara de vara.

S-a intamplat astazi, in Bacau.

9 comentarii la “Vechea poveste cu podul de peste Prut”

 1. SmY 24 Ianuarie 2011 at 00:43 Permalink

  Imi aminteste de un stand up comedy facut de Teo (ex-Cafe Deko):
  "Poporul nostru este un popor darz, brav si demn care nu a dus niciodata razboaie de cucerire!…Normal ca n-am dus!…pentru ca ne era lene! Va dati seama ce inseamna sa duci un razboi de cucerire? Inseamna ca vara, atunci cand e cald si transpiri, sa ridici de jos un palos greu de bronz, sa-l tarai pan' la bulgari, sa te bati cu bulgarii pe caldura toata vara, sa-i omori, sa le iei pamantul… si cu pamantul ala ce faci? Il muncesti??!! De-asta ti-ai fut*t tu toata vara?? D'asta n-ai fost tu in concediu?? ca sa capeti si mai mult de munca??! Bag pl, imi apar nevoile si neamul!"

 2. Dragos 24 Ianuarie 2011 at 02:25 Permalink

  de acord cu tine Kristofer. Incredibil ce pot face unii oameni cand se plicitsesc.

 3. Anonymous 24 Ianuarie 2011 at 09:17 Permalink

  Cristi,gresesti.Chiar daca e greu,chiar daca ei sunt si mai saraci decit noi,sunt ai nostri.Tu pui problema ca si cum ai avea o masina veche de 8 ani care se mai strica din cind in cind,dar nu ai bani sa o intretii.Nu ai bani de impozite pt ea si nici de piese de schimb si o tragi pe dreapta.Ai da-o cuiva pe degeaba pt ca nu ti-o mai permiti?NU! Ai cere bani pe ea!Sau ai primi mostenire o bucata de pamant.O dai cuiva moca pt ca nu ai bani sa o ari?Nu!E a ta si ceri bani pe ea!Asa e si situatia actuala.E adevarat ca acum nu e momentul pt o unire,dar poate in timp,daca tara asta ar deveni o tara normala si lucrurile ar merge bine,trebuie luata in considerare unirea.Gindeste-te la cele doua Germanii in 90 cind s-au unit.Rfg(cea vestica) era mai dezvoltata decit Rdg.Au pompat bani si mentalitate si acum sunt cea mai puternica tara din Europa.Nu o sa ajungem noi asa,dar macar la normalitate putem visa si spera.

 4. Anonymous 24 Ianuarie 2011 at 11:34 Permalink

  De acord cu anonim spiritul patriotic a disparut la romani exemplu postul acesta
  Trag numai pentru mine da-i incolo pe restul !

 5. Anonymous 24 Ianuarie 2011 at 11:58 Permalink

  anonimul de la 2:25 da de inteles ca dupa ce facem unirea (daca s-ar intampla vreodata), daca nu putem sa ii "intretinem" si pe moldoveni sa ii vindem :))

 6. SmY 24 Ianuarie 2011 at 14:10 Permalink

  Pentru ca acest fapt sa se intample (alipirea Republicii Moldova cu Romania), ar trebui ca cei din conducere sa prezinte un real interes pentru acest lucru.
  Daca ar prezenta un real interes pt. unire, inseamna ca ar avea si un plan bine stabilit pt. viitor. Un plan economic, de exploatare a resurselor noi, etc.
  Daca am fii capabili sa facem Republica Moldova sa produca la nivel inalt (sa exploatam toate resursele posibile de pe ea), ar fii chiar bine-venita unirea. Dar noi nu suntem in stare nici sa ne facem propria tara sa produca..

 7. Anonymous 24 Ianuarie 2011 at 18:15 Permalink

  Ei au PIB 500 €. Noi avem 8000.

 8. Ilie Cristian 27 Ianuarie 2011 at 22:59 Permalink

  "suntem in Uniunea Europeana si nimeni de pe acest continent nu ne-ar permite nici macar sa pretindem tendinte expansioniste, dar sa mai si marsaluim si sa protestam in masa pentru asta."

  frate… cum poti spune ca nu ai voie sa marsaluiesti strigand ca vrei unirea? este democratie si ai dreptul la libera exprimare… ce e drept, trebuie autorizatie pentru un mars, dar POTI MARSALUI IN PACE STRIGAND CA VREI UNIREA FARA SA INTRII LA INCHISOARE !!!


Lasa un comentariu