Două victorii pentru tineri în ceea ce privește taxele locale din municipiul Bacău pentru anul 2017

Marti, 13 Decembrie 2016 | Bacau, Tineret | Comenteaza

Două dintre măsurile locale pentru care m-am luptat în ultimele săptămâni vor prinde contur începând cu 1 ianuarie 2017, odată cu intrarea în vigoare a proiectului privind stabilirea impozite și taxe locale pentru anul viitor, scos ieri în dezbatere publică.

Este vorba de reducerea cu 75% a biletelor la Teatrul Municipal Bacovia pentru elevi și studenți și de accesul gratuit al sportivilor de performanță la Bazinul de Înot.

Întâi de toate, trebuie precizat faptul că taxele și impozitele locale rămân la aceleași valori din 2016. Noutățile despre care urmează să vă vorbesc și pentru care am făcut demersuri sunt de fapt două elemente care par normale, dar care până în momentul de față nu au fost aplicate la nivelul orașului Bacău.

1. Pe 10 noiembrie 2016, înainte de a pleca la Timișoara pentru Summitul Tinerilor, am depus 2 adrese la Teatrul Municipal Bacovia și la Primăria Bacău prin care le-am reamintit conducătorilor acestor instituții că Legea Educației nr. 1/2011 prevede la art. 84 alin. (4) și la art. 205 alin. (3) că elevii și studenții beneficiază de tarife reduse pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice. De asemenea, după ce m-am întors de la Timișoara, am avut o întâlnire cu managerul Eliza Noemi Judeu pe această temă.

Ei bine, începând cu anul viitor, tarifele de la teatru vor fi reduse cu 75% pentru elevi și studenți, veste bună stipulată în Anexa 8 a Proiectului de taxe locale care constituie surse de venit la bugetul local.

2. În școlile și liceele în care sunt desemnat membru al Consiliului de Adminstrație din partea Consiliului Local, încerc, în măsura în care acestea îmi sunt comunicate, să rezolv cât mai multe probleme. Și uite așa am aflat că Liceul cu Program Sportiv plătește în clipa de față circa 1.200 de lei pe lună pentru sportivii care se antrenează acolo deoarece în Anexa 1c a proiectului cu taxe locale, aflat acum în vigoare, apare un tarif de 12 lei/oră pentru închirierea culoarelor de la bazin pentru antrenamente și sport de performanță.

Astfel, în urma insistențelor mele publice cu privire la acest subiect (inclusiv în Consiliul Local) și, foarte probabil, ale lui Adrian Gavriliu (antrenor de înot și mai nou consilier local), aceste tarife nu mai apar în proiectul de taxe și impozite locale pentru anul 2017.

Așadar, bifez ca realizate alte 2 lucruri pe care mi le-am asumat în campania electorală. Mulțumesc tuturor pentru susținere!

bilete-teatru-si-bazin-sportivi-bacau

Lasa un comentariu