We Are Camera (spectacol invitat) @ ID Fest 2012

Luni, 16 Iulie 2012 | Bacau, foto | 1 comentariu

Seria reprezentațiilor de la ID Fest 2012 a fost deschisă aseară, cu spectacolul invitat We Are Camera, în Sala Studio a Teatrului Municipal Bacovia. Producția este 2012, independentă și este realizată cu suportul Teatrului Bacovia, a Primăriei și a Consiliului Local Bacău. Piesa îi aparține lui Fritz Kater, traducerea – lui Fritz Kater, iar regia, lui Horia Suru.

Ne-am obişnuit cu forma “clasică” a teatrului, în care privim un spectacol din confortul scaunului din sală, camuflaţi în întuneric, printre ceilalţi spectatori. Ce se întâmplă pe scenă e o poveste cu care adesea nu avem legătură, dar la final trebuie să aplaudăm neapărat zgomotos. Cortina pică, plecăm acasă şi uităm. Nu este cazul spectacolului We ARe CAMeRA. De la text şi până la interpretare, totul este gândit să respingă exact clişeele menţionate mai sus, într-o manieră originală, experimentală. Un carusel în care publicul spectator intră, însă nu ştie unde îl va duce, prin ce labirinte ale sufletului, ale vieţii, ale captivităţii…! Alegeţi să alegeţi! via pagina de Facebook We Are Camera.

Distribuție:

  • Ernst: Stefan Ionescu
  • Paula: Eliza Noemi Judeu
  • Mirco: Eric Tutuianu
  • Sonia: Maria Covaliu
  • John: Bogdan Buzdugan

Scenografie și costume: Marian Vasii
Regie tehnica: Neculai Pascu
Lumini: Daniel Bibire
Sunet: Cristi Jugaru

We Are Camera se va juca încă o dată astăzi, tot în cadrul ID Fest 2012, de la ora 20:00. Sala Studio este mică, deci locurile sunt puține. We Are Camera se joacă cu regularitate pe scena Teatrului Bacovia, așa că nu este un capăt de lume dacă nu veți reuși să intrați diseară la spectacol. Vă recomand, totuși, dacă sunteți din Bacău și consumați cultură pe pâine, să nu ratați We Are Camera. Este un teatru altfel. Nu știu vouă, dar mie imi place.

1 comentariu la “We Are Camera (spectacol invitat) @ ID Fest 2012”


Lasa un comentariu